La CUP s’oposa al desnonament de la Bruna i demana a l’Ajuntament una solució

Imatge d'arxiu

L’assemblea local de la CUP s’ha posicionat al costat del CSO la Bruna i assegura que els donaran suport per evitar el desnonament previst pel proper 6 de novembre. El mateix col·lectiu que gestiona l’antic Hostal la Gaviota ha anunciat que resistiran al llançament per tal de mantenir viu l’espai. A l’hostal hi viuen actualment 45 persones sense recursos i sense llar a les que se’ls dona ajut habitacional d’emergència. En declaracions al programa La Ciutat, la regidora de la CUP, Núria Freixas, ha assegurat que pateixen una problemàtica molt greu i que l’Ajuntament cal que hi doni resposta.

La regidora de la CUP ha explicat que des de l’assemblea local es donarà suport al CSO la Bruna per evitar el desnonament. Ha lloat la gran tasca cultural que fan i han fet al llarg d’aquests 4 anys i ara també social, amb l’acollida de les 45 persones en situació de vulnerabilitat. Freixas també corrobora que a l’immoble s’hi produeixen aldarulls -com va exposar el tinent d’Alcaldia de Seguretat- i que s’hi han fet una trentena d’intervencions policials. En tot cas, els ha desvinculat d’un comportament generalitzat per part de tots els residents.

Per nosaltres és una problemàtica molt greu. Allà hi viuen 45 persones que es quedaran sense un sostre si les desnonen. És cert que hi ha les queixes dels veïns i com apuntava el tinent d’alcalde de seguretat s’han fet 30 actuacions per soroll i xivarri. Sí que és cert que hi ha delinqüència però són casos puntuals. Aquestes 45 persones si no els hi donem un lloc per viure, agreujarem el problema molt més.

De fet Freixas ha insistit en el fet que si aquestes 45 persones es queden al carrer, la problemàtica s’agreujarà. I ha instat a l’Ajuntament a buscar una solució habitacional per a totes aquestes persones que es quedaran al carrer. Freixas diu que sinó se’ls aboca a la delinqüència com a forma de subsistència.

L’Ajuntament ara té un problema i ha de fer alguna actuació per resoldre la seva situació. Fent fora aquestes 45 persones no solucionem res, s’ha de buscar un allotjament per ells, un sostre. Si no, delinquiran per poder seguir vivint. Si aquesta gent els fem fora, no tindran res i agreujarem la situació. Hem de buscar-los un coixí d’estabilitat perquè puguin viure dignament.

Durant l’entrevista al programa La Ciutat, Freixas ha dit que hi ha percepció d’inseguretat entre la població però lamenta no disposar de les dades que puguin confirmar o rebatre-ho, com també han criticar des d’Esquerra i Calella en Comú. Per Freixas, cal una campanya d’informació per combatre-ho.

Si el poble percep aquesta situació d’inseguretat, a conseqüència d’aquests robatoris a gent gran amb violència, que provoquen aquesta visibilització del problema, no ens hi podem negar. Al contrari, estem de part del poble. L’equip de govern ha d’encarar el problema, és un problema real perquè la sensació hi és i s’ha de reduir. Com? Amb campanyes d’informació, amb més policia de proximitat que es vegi més… Tot això provoca que la gent estigui més tranquil·la.

Sobre la crisi social i econòmica derivada per la pandèmia de la Covid-19, Freixas ha assegurat que podria haver-hi més retorn social en les accions que pren l’executiu local. De fet, s’ha referit concretament als 150.000 euros de l’IRONMAN, que ara retornaran a la regidoria de Promoció Econòmica i Turisme, en comptes de derivar-los a Política Social, com demanen els cupaires.

Podria haver-hi més actuacions socials per part de l’Ajuntament. Podríem destinar tots els diners de l’IRONMAN a vessants socials, i no és així. Aquests 150.000 euros es quedaran a Promoció Econòmica i Turisme. Són 150.000 euros que serien una bombolla d’oxigen per serveis socials. No he pogut fer ni la consulta amb l’interventor, no he tingut accés a la informació, com altres informacions que demanen que ens ho dificulten al màxim.

La regidora cupaire ha aprofitat l’entrevista per llençar una proposta pels companys regidors: fer un debat a través de Ràdio Calella TV per parlar de temes de ciutat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *