Calella estrena plataforma de vot telemàtic amb el Pressupost Participatiu del 2020

Des d’avui i fins el 30 d’octubre, tota la ciutadania de Calella podrà decidir a què es destinen els 125.000 euros de la convocatòria del Pressupost Participatiu. Serà per a un dels cinc projectes que han resultat finalistes, perquè la inversió prevista per executar cadascun d’ells cobreix tota la partida i, en principi, no deixarien romanent, com sí ha passat en edicions anteriors. Per primera vegada, i atenent a l’actual context Covid, les votacions es podran fer de forma telemàtica a www.civiciti.com/es/calella. Només cal indicar el DNI i la data de naixement.

Amb el Pressupost Participatiu del 2020 s’estrena aquesta nova plataforma de vot telemàtic que ha posat en marxa l’Ajuntament de Calella. Els veïns que hi accedeixin podran escollir un dels cinc projectes que són finalistes, amb una inversió prevista de 125.000 euros, cadascun d’ells. Són: la restauració de la balustrada del passeig Manuel Puigvert, l’adaptació de voreres per fer-les accessibles, la instal·lació de quatre tobogans gegants al Parc Dalmau, graderies per a La Muntanyeta i la pavimentació dels passadissos del Cementiri Vell.projectes vot

 

La regidora de Participació, Cindy Rando, ha explicat que s’estrena el mecanisme de vot telemàtic però que igualment hi haurà un punt de votació fixe i una urna mòbil que en les pròximes dues setmanes i mitja visitarà diferents punts de la ciutat.

Tothom major de 16 anys podrà votar des del mòbil o l’ordinador, les 24 hores del dia i fins el 30 d’octubre. Només es demana el número del document d’indentificació i la data de naixement. A més, sortirem al carrer per qui no hi tingui accés. Hi haurà punts de votació fixes i els de la urna mòbil.

L’urna fixe ha quedat instal·lada a l’Ajuntament, on es podrà votar tots els dies, excepte els dimecres, de 9 a 20h. L’urna mòbil serà el dimecres 14 d’octubre a l’Orfeó Calellenc, el dissabte 17 d’octubre al Mercat Municipal, el dimecres 21 d’octubre al Casal l’Amistat, el dissabte 24 d’octubre a la Plaça de l’Església i el dimecres 28 d’octubre al carrer Matas i Rodes.

El projecte guanyador del 2019 pendent d’execució i els diners del 2018, per a la recuperació social i econòmica

La regidora de Participació ha informat que es continua treballant per executar el projecte guanyador del Pressupost Participatiu del 2019: el parc inclusiu al Passeig Manuel Puigvert. S’hi preveia una inversió de 33.000 euros, a l’espera de la concreció tècnica i econòmica de la proposta presentada per Antonio Parejo.

Cindy Rando ha dit que en funció de la inversió final s’avaluarà la possibilitat de desenvolupar la resta de projectes, per ordre de votació. El segon queda descartat perquè s’ha presentat a l’actual convocatòria.

S’ha d’executar el parc infantil adaptat i, si hi ha romanent, es veurà les propostes que es poden seguir fent (…) El segon projecte no perquè s’ha tornat a presentar, respecte les altres s’haurà de mirar com es podrà fer.

La regidora de Participació ha confirmat que la convocatòria del 2018 s’ha deixat sense efecte. Rando ha exposat que Costes impedeix desenvolupar el projecte guanyador d’instal·lar espais de lleure infantil a les platges Gran i de Garbí i que, a proposta dels impulsors, s’ha optat per destinar els diners a la recuperació de la crisi social i econòmica derivada de la pandèmia.

A tenor de la situació, aquesta persona va renunciar al projecte perquè es destinessin els diners a fer front a la crisi. Li ho vam agraïr molt.

Joan Alcaraz i Fina Osorio volíen reforçar l’oferta lúdica infantil al litoral calellenc amb aquesta proposta que sempre ha topat amb Costes, que és l’autoritat competent sobre l’espai. La inversió prevista era de 125.000 euros que, com ha confirmat Rando, es destinaran a pal·liar els efectes de la pandèmia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *