La CUP tanca files amb l’assemblea de la Bruna: “L’Ajuntament se n’ha rentat les mans”

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

L’anunci de dissolució de l’assemblea de la Bruna, i la fi del projecte que han dut a terme des del 2017 a l’antic Hostal La Gaviota, ha provocat la reacció de la CUP, que ha agraït la feina de totes les persones implicades. La regidora Núria Freixas ha lamentat que no hagin rebut el suport necessari per continuar tirant-lo endavant, tant material com humà. A tot això, ha reclamat a l’Ajuntament que s’ocupi de les que encara hi viuen, que no doni l’esquena a una realitat social que hi ha a Calella.

Freixas ha criticat que el Govern Municipal s’hagi rentat les mans davant la problemàtica que ha posat en evidència la Bruna, especialment en els últims dos anys quan ha fet les funcions de recurs habitacional d’emergència.

No se n’han rentat les mans. Han estat quatre anys solucionant un problema i ara ja no hi ha aquest coixí. L’Ajuntament sí se n’ha rentat les mans perquè ha permès que 90 persones passessin per la Bruna i només ha reaccionat en el moment que ha explotat. La Bruna acaba el projecte i, com diuen humilment, per falta d’organització.

La Cup reclama una solució immediata a la situació de desemparament a la que s’aboca als residents amb el desnonament de l’immoble, pendent de la decisió de la justícia. També per aquelles que han tingut conductes que han provocat conflictes i han alterat la convivència veïnal.

Entenem que els veïns volen descans, però és una realitat que s’ha de solucionar. Si delinqueixen hi ha maneres i tècniques alternatives, amb reeducació, que les integri a la societat. No parlo de regalar res.

Freixas defensa que aquestes conductes són reversibles i que sovint les persones que entren en un cercle de delinqüència ho fan perquè les circumstàncies personals i socials que viuen els hi aboca.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat