Els nens de l’Escola Pia demanen actuar per millorar “un món que està fatal”

FRIDAY FUTURE

El moviment iniciat per la jove estudiant Greta Thunberg, que reclama mesures contra el canvi climàtic i que aplega joves estudiants d’arreu del món, aterra demà a Calella de la mà dels alumnes de l’Escola Pia. L’objectiu és conscienciar a la població de l’emergència climàtica que vivim i exigir polítiques sostenibles i a favor del medi ambient. Petites accions com rebutjar les bosses de plàstic, comprar productes de segona mà o donar tot allò que no s’utilitzi, són algunes de les propostes de millora que recomanen els nens i nenes de l’Escola Pia i que es dedicaran demà a traslladar a tota la ciutadania. Amb aquestes petites propostes volen millorar el clima global i conscienciar a la població perquè cada gest compta.

Els estudiants de sisè de primària de l’Escola Pia han estat dies preparant la manifestació de demà, amb la que portaran el Fridays For Future a Calella. Un moviment estudiantil iniciat per la jove activista Greta Thunberg que ja aplega a milions d’estudiants d’arreu del món. D’aquesta manera els joves calellencs s’uneixen amb una manifestació que començarà demà les 11.15 h del matí des de l’Escola Pia i que farà marxa fins a la plaça de l’Ajuntament, adherint-s’hi així per primer cop al cop al Fridays For Future. Dues estudiants de sisè de primària de l’Escola Pia, la Jana Lluveras i la Judit Iglesias, han passat pel programa La Ciutat per explicar la iniciativa i fer una crida a participar-hi.

Si us plau, si podeu vindre demà com més persones siguem, més coses aconseguirem, perquè tenim un món desastrós. Hi ha moltíssimes escombraries a tot arreu, contaminació, és per això que necessitem l’ajuda de tothom, i que vinguin a la manifestació, pel nostre futur i per la Greta Thunberg.

En els pròxims 40 anys màxim, si tothom s’implica encara som a temps de trobar una solució i arreglar-ho. Però tothom s’ha d’implicar.

Els alumnes de sisè de primària van decidir adherir-se al moviment després de quedar impactats pel discurs de la jove Greta. Ara des de l’escola si adhereixen i impulsen mesures com dur l’entrepà en un tàper, rebutjar els plàstics d’un sol ús i reciclar adequadament. Però això no és tot, perquè els alumnes però també han ficat el focus d’atenció en els boscos. Són conscients que mantenir-los nets és de vital importància per a la seva conservació, és per això que van organitzar una recollida d’escombraries al bosc. Denuncien que van trobar-se davant autèntics abocadors de deixalles.

Vam omplir bosses d’escombraries amb moltes ampolles de plàstic, amb mànegues, tubs, cassetes… fins i tot bidons de benzina. Vam veure que el bosc està molt contaminat.

Amb tot les alumnes demanen també als pares que prenguin consciència. Per això han creat un blog on expliquen totes les seves activitats que fan en favor del clima i demanen que ells facin el mateix.

Tenim un blog a l’escola, on pengen vídeos i activitats que fem perquè els pares ho puguin veure i els que vulguin que ens ajudin. Demanem que facin el mateix que nosaltres. Que tinguin consciència, que reciclin bé i que facin difusió. Si només ho diem nosaltres, no farem res, com més gent millor.

Fridays For Future arribarà demà a Calella després de consolidar-se com un moviment clau a tot el món. La iniciativa tindrà la seva pròpia versió demà a un quart de dotze des de l’Escola Pia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat