La CUP vol que el pressupost pel 2021 se centri a enfortir l’educació, la sanitat i els serveis socials

Un pressupost que doni musculatura a l’educació, la sanitat i els serveis socials. És amb la premissa amb què la CUP vol que es treballi en la negociació del pressupost municipal del 2021. Demana així, al Govern Municipal de Junts i PSC, que modifiqui partides pressupostàries per poder dotar de més recursos aquestes àrees que s’han vist clarament afectades per la pandèmia. La proposta de la CUP passa per endeutar l’Ajuntament de Calella per pal·liar els efectes de la crisi sanitària causada per la covid. Segons els cupaires la corporació municipal té marge per poder-se endeutar i més en un moment tan excepcional com el que estem vivint. En una entrevista a La Ciutat, la regidora i portaveu de la CUP, Núria Freixas ha explicat que no entendran que es retallin partides en educació i d’altres, com la de l’Ironman, ni tan sols es toquin.

Freixas ha lamentat que a 26 de gener el pressupost municipal per aquest any encara no estigui tancat i que ni tan sols des de l’equip de govern els hagin facilitat l’anàlisi real d’ingressos i despeses. Una anàlisi que la CUP és bàsic per a poder fer propostes. Malgrat tot, Freixas ha apuntat que esperen que el pressupost del 2021 vagi encaminat a enfortir l’educació, la sanitat i els serveis socials. Unes àrees que han estat clau en el darrer any. Per a dotar-les de més inversió la CUP considera que l’Ajuntament de Calella podria endeutar-se. Una mesura que per Freixas, tenint en compte el moment excepcional que vivim, estaria més que justificada.

Volem un pressupost encaminat a serveis socials, educació i sanitat. I seguir evidentment amb l’activitat de Calella. S’ha d’intentar avançar i fer, però sense oblidar aquests nuclis. L’Ajuntament de Calella és un ajuntament que no està gaire endeutat, però és un moment d’endeutar-se. Si cal fer-ho i acabem legislatura amb més endeutament ningú dirà res. Calen diners d’on sigui i és el moment per fer-ho. Mai més estarem en una situació similar.

Pel que fa a propostes concretes que durà la CUP pel pressupost de l’exercici del 2021, els cupaires proposen la creació d’un menjador social que permeti desaturar i alliberar de feina el de Poblenou. Freixas ha explicat que seria un equipament molt necessari per a la ciutat de Calella i més quan cada vegada més persones acaben sent usuàries d’aquest recurs. Els cupaires també tornaran a posar sobre la taula, la instal·lació de plaques solars en edificis públics i demanaran també un estudi complet de mobilitat que contempli l’alliberament de l’autopista C-32 i l’ampliació de l’hospital. Unes propostes que la CUP ja avisa que no seran moneda de canvi.

En un altre ordre de qüestions, la CUP també s’ha posicionat contràriament respecte a les conclusions de la investigació del Cas la Vegas que va determinar que Urbaser està complint amb la recollida dels residus i el tractament que hi dona. Segons Freixas les al·legacions presentades per Urbaser, empresa concessionària del servei municipal de recollida de la brossa i neteja viària, no els han convençut en absolut. Freixas ha reiterat que no pot ser que es faci una mala gestió i es culpabilitzi a la ciutadania.

Tot el que surt al vídeo és real i és molt greu. Hi ha una mala gestió de l’Ajuntament de Calella, una mala gestió amb 2,5MEUR. No pot ser que una empresa que fa una mala gestió culpabilitzem a la població. Aquí Calella no som més bruts que les poblacions veïnes. És una conseqüència de la mala gestió.

La CUP, com també ho van fer la setmana passada els comuns, s’ha posicionat en contra de la proposta del Govern Municipal de construir 30 pisos de lloguer assequible amb els 2.800 metres de dret a vol de sobre l’Aldi. Consideren que a Calella hi ha suficients pisos buits que es poden destinar a un ús social. Freixas ha apuntat que, segons les darreres dades facilitades per l’Ajuntament, a Calella hi hauria almenys 120 pisos buits.

Hi ha suficients pisos buits a Calella que podríem destinar-los a ús social. Vam tenir una reunió sobre habitatge la setmana passada i ens van comunicar que hi ha uns 120 pisos buits. Són poquets, però creiem que hi ha més. Llavors, veiem innecessari construir 30 pisos tenint alternatives. Per què, quant valen? Qui els paga? No tenim prou pisos buits per construir ara 30 de nous?

Encara en termes d’habitatge, Freixas ha explicat que la Fundació Habitat Solidari ha comprat 10 pisos a la Fundació Germanes Saula Palomer. Una operació que els cupaires han titllat de preocupant. La Fundació Habitat Solidari ha confirmat aquesta compra i ha declinat fer declaracions al respecte.

A tot això, Freixas també s’ha pronunciat sobre el requeriment de Ciutadans perquè l’Ajuntament de Calella retiri la pancarta que demana l’alliberament dels presos polítics i exiliats. Freixas ha assegurat que no esperava menys d’un partit com Ciutadans i ha recordat que és aquest mateix partit qui dona majoria al Govern Municipal.

El que fa Ciutadans no ens crida l’atenció. No esperàvem menys d’ells. El problema és que és aquest mateix partit, qui ajuda a portar a terme les accions del Govern Municipal. El govern no governa en minoria, sinó amb majoria amb Ciutadans.

Amb tot, Freixas no ho veu més que un simple acte de propaganda de cara la campanya electoral que ha de començar aquest mateix dijous a la nit.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *