Esquerra empeny el debat sobre la millora de la gatera municipal

instal·lacions gatera00000000

La gatera municipal, a la zona del Valldenguli, és objecte d’anàlisi per part d’Esquerra, que reclama fer una revisió amb profunditat del seu funcionament per decidir quines millores necessita. D’entrada, el partit opina que sí cal introduir-hi canvis però vol que siguin fruït del consens de totes les parts implicades. Obre la porta a canviar la ubicació de les instal·lacions, o si calgués mancomunar-la; fins a promoure la creació d’una entitat que agrupi totes les persones que s’encarreguen de la cura dels animals. La regidora Míriam Sellés ha explicat que Esquerra ho va plantejar als responsables de la regidoria de Sostenibilitat, a mitjans de desembre; i que llavors ja va advertir que la gatera no estava inscrita al registre de nuclis zoològics.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Sellés ha recordat que aquest tràmit és indispensable per regularitzar la situació de la gatera, en tractar-se d’un espai que es destina a la recollida d’animals domèstics. La regidora d’Esquerra ha precisat que això es va plantejar a mitjans de desembre i que, a dia d’avui, no té constància que s’hagi resolt.

Pel que sabem, en tractar-se d’una instal·lació que manté d’animals de companyia hauria de disposar de registre de nucli zoològic. Fins on sabem, actualment no en disposa. Seria un tràmit que caldria fer. És l’única qüestió que vam posar damunt la taula en la reunió telemàtica del desembre i que caldria actualitzar el més aviat possible.

Al marge d’això, des d’Esquerra es demana que totes les parts implicades en el seu funcionament i gestió, treballin de la mà per fer una revisió del servei i establir quines millores necessita. Sellés parla des de valorar un canvi d’ubicació fins a la mancomunació de la gatera amb d’altres poblacions. Són propostes de sortida.

Revisar la situació actual per valorar si val la pena continuar fent inversions en les instal·lacions. En primer lloc, perquè tenim dubtes si és el millor emplaçament o si ja que fem la revisió seria convenient plantejar-nos una nova ubicació amb instal·lacions renovades. O si hi ha limitacions pressupostàries, en darrera instància mancomunar el servei amb d’altres municipis o subcontractar-lo.

Esquerra també planteja millorar els serveis veterinaris, reordenar el funcionament de les colònies de gats ferals i millorar els mecanismes de coordinació i comunicació entre totes les parts implicades en el servei d’acollida i atenció d’animals abandonats.

Reforçar la comunicació amb una associació que agrupi totes les persones que tenen cura dels animals, ajuntament i policia, serveis veterinaris, el Centre Caní Pedracastell que fins ara prestava aquest servei. És a dir, homogeneïtzar criteris i millorar la comunicació entre tots els estaments implicats.

Des d’Esquerra s’aposta per aprofitar tot el potencial humà de la gatera municipal per avançar en la concreció de les propostes que permetin millorar-ne el servei.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat