La Diputació de Barcelona invertirà en la reducció de la factura energètica dels municipis del Maresme

Instal·lació de fotovoltaiques a l’Ajuntament Vell , finançada per la Diputació de Barcelona

Els municipis del Maresme reduiran la factura energètica en més de 2,1 milions d’euros gràcies al nou paquet d’ajudes de la Diputació de Barcelona, que avui ha d’aprovar una ampliació del projecte Renovables 2030 que s’està desplegant al conjunt de la demarcació de Barcelona. Es proposa dotar el projecte de suport municipal per a la transició energètica amb 50 milions d’euros més, arribant als 120 milions d’euros.

Dels 50 milions d’euros en què es preveu ampliar el pla de xoc energètic, la Diputació de Barcelona en destinarà 6,6 milions d’euros als municipis del Maresme. El diputat d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, el mataroní Xesco Gomar, ha donat detalls de les tres línies de projectes que se subvencionaran. La majoria s’executaran al llarg de 2023, tot i que n’hi ha una part que ja s’estan executant aquest 2022 i d’altres no ho faran fins al 2024.

El paper de la Diputació de Barcelona és passar de l’assessorament tècnic a invertir en els projectes que el conjunt de municipis de la província tenen redactats. En xifres, estem parlant d’una inversió de 120 milions d’euros en tres línies de projectes: la instal·lació de plantes fotovoltaiques, calderes de biomassa o la millora de l’enllumenat públic canviant el vapor de sodi a llum led.

Al Maresme, es calcula que la inversió prevista de 6,6 milions d’euros ajudarà a reduir la factura energètica anual dels municipis en més de 2,1 milions d’euros. Això significa un estalvi equivalent al consum de 765 llars i una important reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. S’estima al voltant d’unes 2.600 tones de CO2.

El diputat d’Acció Climàtica, Xesco Gomar, ha destacat que l’àrea que encapçala “s’ha convertit durant aquest mandat en una àrea inversora” i que la temàtica “genera consensos polítics”, cosa que assegura serà una acció de continuïtat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *