Enric Gómez (Estimem Calella): “Demanaré la confiança per al projecte de la Calella del 2030”

Estimem Calella es presentarà a les municipals com l’alternativa als partits tradicionals i amb un projecte de futur que retorni la il·lusió al ciutadà desencantat amb la política. Aquesta és la targeta de presentació del nou partit que lidera l’empresari Enric Gómez, que s’ha envoltat d’un equip divers per tirar endavant una proposta programàtica amb caracter estratègic per a la Calella del 2030. És una aposta personal al voltant de la qual ha anat aplegant un equip de persones de sensibilitats diverses, entre les quals hi ha membres d’Ara Pacte Local, la marca electoral del PDeCAT de Montserrat Candini amb qui s’han aliat – segons ha dit – en clau d’assessorament i per tenir capacitat d’influència a nivell supramunicipal. “L’acord garanteix la nostra independència com a grup polític”, ha assegurat Gómez a La Ciutat, on ha confirmat que disposarà dels drets electorals de Junts per Calella durant els quinze dies de campanya previs a la cita del 28 de maig.

Enric Gómez diu que vol donar resposta a la necessitat de canvis i d’aires nous que percep a Calella. Treballa en una proposta estratègica amb mirada llarga que només pensa en la ciutat i contempla actuacions al curt, mig i llarg termini. Per això l’anomena Calella 2030 i és la que es compromet a desplegar si arriba a l’alcaldia després de les eleccions del maig vinent.

El que demanaré als ciutadans de Calella és que ens donin la confiança no per aquestes eleccions sinó amb el projecte Calella 2030. Aquí hi intervenen diferents àrees de la ciutat com aparcament, pacificació del centre, estudiar què passa amb la neteja i el contracte que hi ha en vigor, seguretat i incivisme. Són problemes que s’han d’abordar d’entrada.

En la seva primera entrevista un cop confirmada la candidatura electoral d’Estimem Calella, Gómez ha avançat algunes propostes que inclourà en el programa electoral: des de la pacificació dels carrers del centre – s’ha referit a Anselm Clavé, Jovara i Bruguera, sobre carrers que estan en estudi –, la supressió de l’aparcament del camí de platja per ajudar a convertir Calella en una ciutat oberta i en la qual es prioritzi la mobilitat verda, o la voluntat de posar punt i final a la contracta amb Urbaser per les deficiències del servei que presta. “Si arribem al Govern pressionarem perquè l’empresa marxi, sinó seguirem amb la seva fiscalització fins que s’acabi la concessió, d’aquí a quatre anys”, ha dit Gómez, qui ha explicat que voldria municipalitzar el servei de neteja viària i continuar externalitzant la recollida i gestió de la brossa pels costos que tindria assumir-ho des de l’Ajuntament.

També ha donat a conèixer quina és la idea que té sobre l’aparcament dels Bartrina:

La nostra proposta passa per crear un edifici d’habitatge dotacional, amb una planta baixa per a centre cívic multidisciplinar, obert, amb dues plantes de pisos. A sota, d’entrada no contemplem aparcament.

Enric Gómez ha afirmat amb rotunditat que defensarà les propostes malgrat puguin ser impopulars, i que sempre actuarà d’aquesta forma transparent pel compromís personal de contribuir en la millora de la ciutat.

Igualment s’ha referit, només citant-los, a la situació de la Piscina Municipal o del Mercat Municipal, Can Saleta o l’Sport City Lab o la integració del sector dels Apartaments Codina i Puig de Popa al centre urbà, atenent la reivindicació del veïnat.

Sobre l’aliança amb Ara Pacte Local, la nova marca electoral presentada pel PDeCAT de Montserrat Candini, el líder d’Estimem Calella ha ressaltat que està “orgullós de l’acord” perquè els permet tenir “múscul” a l’hora de gestionar assumptes que superen l’àmbit municipal. Ha explicat que membres del partit s’integraran a la seva candidatura electoral però que això no els resta independència en la presa de decisions.

Estimem Calella som una llista transversal de persones, integrem membres del PDeCAT com ho hem fet amb altres sensibilitats polítiques, i el valor que em reporta és altíssim. Mentre ens focalitzem en la ciutat, cap problema. L’acord ens garanteix la independència com a grup polític (…) Quan deia que hem arribar a un acord de ciutat, ho és també de generositat. Hem aparcat les nostres diferències: Candini és com és, i jo soc com soc.

Estimem Calella disposarà dels drets electorals de Junts per Calella, la formació guanyadora de les municipals dels 2019, tal com ha confirmat Gómez. En aquest sentit, ha dit que les dues parts han estat generoses a l’hora de segellar l’acord tenint en compte que havia mantingut mantingut un posicionament obertament crític amb l’acció política de Candini i el seu equip durant el seu mandat a l’Ajuntament de Calella. “Se’m pot treure tota l’hemeroteca, la firmo i la subscric, tot i que podria puntualitzar o matisar algunes coses perquè tens més informació o amb el temps ho canviaries”, ha conclòs.

A continuació, podeu recuperar íntegrament l’entrevista a Enric Gómez, candidat a l’alcaldia de Calella per Estimem Calella:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.