La Festa Major es torna a quedar sense la tradicional mostra de plats casolans

L’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital de Calella ha anunciat que enguany tampoc no hi haurà la mostra de plats casolans que tradicionalment es feia per Fira i Festa Major. Les actuals restriccions per la pandèmia i la situació sanitària impossibiliten celebrar l’esdeveniment amb normalitat. El president de l’AVAH, Josep Puig, ha explicat que la mostra és un dels actes que aplega més gent i que se’ls faria molt difícil aplicar totes les mesures anticovid. Per tot plegat asseguren que la mostra tornarà amb més força que mai l’any 2022 per celebrar la 39 edició.

Puig assegura que fer la mostra com tradicionalment s’ha realitzat, ara mateix no es pot contemplar. Exposa que les mesures decretades per Salut exigiren fer les entrades i sortides a l’envelat per grups reduïts de gent, i que això complica molt la logística d’una activitat que concentra moltes persones en un curt espai de temps.

Malauradament és així. Les circumstàncies que tenim són canviats i incertes. Fet tot el muntatge i que passi qualsevol cosa és complexa. A més, els plats no poden estar un temps determinat exposat i la gent ha d’entrar de cop. No podem entrar de cinc en cinc perquè ens allargaríem molt i el menjar es pot fer malbé.

Puig també ha exposat que un dels altres motius pel qual suspenen la mostra és per la incertesa del moment. Explica que és una activitat que requereix un cert temps de preparació i logística i que no poden exposar-se a una cancel·lació a darrera hora. A tot això, li afegeix el fet que segurament, amb la situació actual, hi ha moltes persones que no els hi acaba de fer el pes consumir un plat casolà fet per un altre.

A més, també hi ha aquella cosa que, amb aquestes circumstàncies, del plat qui l’ha fet, com l’ha fet, la cosa sanitària. Tot plegat volta per aquí i fa que potser no ens en sortiríem i val més la pena esperar a l’any que ve.

Puig recorda que l’AVAH es finança en gran part d’activitats com la mostra de plats casolans i que enguany serà el segon any consecutiu que la suspenen. És per això que Puig anima a tothom a fer una donació per petita que sigui.

A tota la gent que havia fet plats, els hi hem demanat que si volen fer-nos un donatiu equivalent a la despesa que van fer amb el plat, estarem molt agraïts. La mostra era un dels grans recursos que tenien per recaptar fons per poder tirar endavant tots els nostres programes i activitats.

Enguany el que si es podrà fer, és complir amb la tradició de fer el vermut de l’hospital. I és que al passat juny ja es va avançar que hi serien en la 40a edició de la Fira de Calella i l’Alt Maresme. L’AVAH servirà vermuts i combinats solidaris per recaptar fons per als seus programes socials.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *