La fira reivindica Catalunya com un territori amb denominació d’origen

Així es posa de relleu en els diferents espais artístics i florals situats just a l’entrada principal de la mostra, que donen la benvinguda als visitants i els conviden a descobrir l’àmplia i diversa producció vinícola del país. En especial, de la DO d’Alella, territori del qual en forma part Calella. Però al monogràfic també hi ha presència dels vins i caves de la Terra Alta, Priorat, Penedès i Costers del Segre. Els ceps compartiran quatre dies amb els plataners que són típics del Passeig Manuel Puigvert, convertit un any més en recinte firal, o a més de fer tastos de vins, també s’hi celebraran actuacions musicals i tot tipus d’activitats per a tots els públics.

Calella continua apostant per un model de fira-festival, potenciant el recinte com un espai d’intensa activitat cultural. I tot plegat, relligat amb el monogràfic: s’hi faran les actuacions del músic Xarim Aresté, A Vore, el grup Krregades de Romanços, el trio Ramon Escalés, el Cor Amics de la Unió, la companyia de circ Estampades i el còmic Toni Albà.

Una quinzena d’expositors, principalment de les DO i dels seus cellers, ocuparan la part central del monogràfic. Hi haurà altres 129 expositors a la zona d’artesania i 29 entitats locals.

La Fira de Calella i l’Alt Maresme acaba d’inaugurar edició, la trenta-vuitena, amb el títol Vinyes vora el mar. Han tallat la cinta de l’entrada del recinte firal l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i el secretari d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Ferrer.

Joaquim Ferrer ha destacat la singularitat de la mostra calellenca i la seva capacitat de posar en relleu la transformació del país. A més, l’ha posat d’exemple de l’empenta dels catalans de reinventar-se, especialment en l’àmbit turístic.

Ha estat un encert trobar l’encaix dedicant la fira cada any a un tema monogràfic, la qual cosa permet que es reinventi i es presenti d’una manera diferent. No només posa en valor Calella i el seu entorn, la seva proposta d’acollida, sinó que també dona un reflex del país, la nostra cultura i tradicions.

En el seu parlament, l’alcaldessa de Calella ha parafrasejat les paraules de Pompeu Fabra, del qual aquest 2018 se’n commemora el 150è aniversari del naixement: Cal no abandonar la tasca ni l’esperança.

Montserrat Candini ha refermat el compromís de l’organització n’enaltir els valors de Catalunya amb els monogràfics de les últimes edicions de la fira.

En aquests moments excepcionals volem posar damunt la taula el valor del coneixement i d’aprofundiment del que som com a país. Celebrem els 38 anys de la fira, hem explicat moltes coses; però en els darrers anys el model de fira-festival ha estat absolutament exitós.

Dins la comitiva d’autoritats, la diputada d’ERC Mònica Palacín, i diversos alcaldes de la comarca. De l’Ajuntament de Calella, tots els membres del Govern Municipal, a excepció del tinent d’Alcaldia de Ciutadania, Xavier Arnijas. De l’oposició, només hi ha assistit el regidor d’ERC, Xavier Casillanis.

Les escoles de Calella són les primeres que cada any visiten el recinte firal i poden participar de les activitats i tallers que s’hi duen a terme. La programació diària es pot consultar als llibrets informatius que també recullen els actes de Festa Major de la Minerva.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *