Parella (Fires) ressalta el potencial turístic dels territoris vitivinícoles

Entre els quals també hi compta Calella, com a ciutat que forma part de la zona de la DO d’Alella, enguany protagonista destacada del monogràfic de la Fira de Calella i l’Alt Maresme. Aquest és el tema que tanca el cicle dedicat al turisme, que va arrencar recordant-ne els orígens, passejant-se després per ciutats amb identitat, i l’any passat per les Illes Balears. La responsable de Fires de l’Ajuntament de Calella ha posat en valor la singularitat de la mostra calellenca, que continua apostant pel model fira-festival.

El món i la cultura del vi ocupen la part central del recinte del Passeig Manuel Puigvert, amb estands de cellers vinguts de les diferents DO de Catalunya. Núria Parella ha posat en valor el seu potencial en l’àmbit turístic en un país amb llarga tradició vitivinícola i amb una producció reconeguda a nivell internacional.

Des de Calella, amb dues hores, podem fer visites a tots els cellers de Catalunya, però sobretot donem protagonisme a la DO d’Alella, de la qual en formen part des del juny. És un turisme amb molt recorregut que ens permet tancar el cercle.

La fira té dos espais diferenciats a la zona de gastronomia: una per a la DO d’Alella i l’altre dedicada als territoris d’interior, amb la DO de Costers del Segre, a Lleida. Els tastos que es faran dels seus vins són un dels principals atractius de la programació del monogràfic.

Tenim molt bons sommeliers, un tast diferent amb porró i galet; ens explicaran totes les maneres de tastar. També un taller de pintura amb vi, i moltes altres activitats relacionades amb el vi, el vertader protagonista de la fira i el que la gent ha de veure.

La programació del festival també es vincula amb cadascun dels àmbits geogràfics de les DO. Les actuacions es faran a l’escenari central, amb propostes a diari.

Tindrem espectacles de la Terra Alta, com per exemple amb el Xarim Aresté; Amics de la Unió de Granollers, que és DO Alella; i Toni Albà, com a representant del Penedès. Diumenge hi haurà dansa aèria amb les enfilades.

I dissabte al matí, per exemple, l’espectacle infantil TUTUTS de la cobla Bisbal Jove. Tot plegat configura una programació pensada per a tots els públics i per visitar la fira en família.

I l’altra part imprescindible de la mostra és la zona d’entitats. La regidora de Fires n’ha destacat la presència cada any més gran de les iniciatives vinculades a la solidaritat. I molt especialment, la que marca una tradició per a moltes famílies: anar a fer el vermut de l’hospital.

A part del vermut de l’hospital, tenim molts estands solidaris com Oncolliga, les Polseres Candela contra el càncer infantil, el Consell de Solidaritat que explicarà contes, els projectes Créixer i Dones pel Futur. A nivell d’entitats tenim molta potència i presència a la fira, enguany amb un destacat pel Club Bàsquet Calella i animo a tots els petits a visitar la Ludoteca, dissenyada pels membres del Consell d’Infants.

La fira obrirà cada dia d’11.00h a 14.30h i de 17.00h a 23.30h. Dilluns 24 de setembre tancarà una mica abans, fins les 21.00h.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a la tinent d’Alcaldia Núria Parella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *