La Flama del Canigó arribarà dissabte a Calella per encendre les fogueres de Sant Joan

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

El dissabte 23 de juny arribarà a Calella la Flama del Canigó, amb la qual es donarà inici a la revetlla de Sant Joan. Un cop a Calella, sobre les 20:30, la comitiva la portarà pels carrers de Calella fins al Passeig de Mar, on es farà la revetlla i la lectura del manifest.

Enguany es potenciarà Malgrat com a nus on arriba la flama dels pobles de l’Alt Maresme. La porta el Grup Excursionista de Malgrat i serà a la plaça de la Sardana de Malgrat on es reuniran els portadors dels municipis de l’entorn.

En una entrevista a l’Info Vespre, el coordinador local d’Òmnium Montnegre, Jaume Planas, ha explicat les activitats que es realitzaran a Calella un cop arribi la flama. La lectura del manifest anirà a càrrec de l’escriptor calellenc Joan Rebagliato, aprofitant que ha publicat llibre recentment i que va ser un dels membres fundadors d’Òmnium Montnegre.

A les 20:30 estarà al Rierany dels Frares i donarà una petita volta pels carrers de Calella i a les 21:15 arriba al Passeig de Mar. Allà és el punt on després es farà la revetlla i hi ha una sèrie d’actes, la lectura del manifest a càrrec d’en Joan Rebagliato, després s’encén la foguera i després hi ha el sopar que organitza l’Associació de Sant Quirze i el ball.

Entre els assistents es lliuraran postals amb el manifest, escrit pel president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, des de la presó de Soto del Real, on porta vuit mesos acusat d’un delicte de sedició per la concentració a les portes de la Conselleria d’Economia el 20 de setembre del 2017.

Planas ha lamentat que enguany el Grup Pa, Vi i Moltó no podran ser els portadors de la flama degut al delicat estat de salut del seu president, Jaume Pruna. Per això, ha volgut tenir un record per l’associació que ha estat l’encarregada els últims anys.

Si que hi ha una novetat que ens sap greu. En Jaume Pruna no està bé, està delicat, i Pa, Vi i Moltó eren els que anaven a buscar la flama. La novetat és aquesta. No és una novetat alegre i els hem de donar les gràcies pels anys que ho han fet i ens toca suplir-ho a Òmnium i ho farem. Tindrem un record per aquesta associació que ho ha anat fent tots aquests anys.

El coordinador local d’Òmnium Montnegre ha explicat la simbologia de la flama.

El foc és un element, un símbol ancestral, i aquí als Països Catalans s’ha pres com la flama de mantenir allò que hem d’anar mantenint com a recordatori de que som uns Països Catalans i estem a la situació que estem i estem demanant el que demanem.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al rdinador local d’Òmnium Montnegre, Jaume Planas.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat