Mateo Lara, el muralista que ha omplert de color l’hotel Htop Olympic

La silueta del Far de Calella en un mar de colors embelleix una de les parets de l’hotel Htop Olympic, que s’acaba de reformar íntegrament. La nova estètica de l’edifici ha causat sensació i ha despertat la curiositat sobre qui és l’autor d’aquesta obra artística de gran format que ocupa una superfície de 200 metres quadrats. A partir d’un disseny de l’equip de la cadena hotelera, l’encarregat de materialitzar-ho ha estat el muralista mataroní Mateo Lara. Ell és un expert i referent en obres de gran format. Se’l va escollir per realitzar el mural Pioneres de la Vall d’Hebron, que mostra nou dones que han fet avançar la ciència en l’àmbit de la salut. Però la seva signatura també la trobem en altres espais com la persiana del ‘room scape’ Tao Massage.

Set dies penjat de la façana de l’hotel per completar el mural de 200 metres quadrats que llueix l’Htop Olympic de Calella. Mateo Lara, de Pintura Mural Barcelona, és l’expert de reconeguda solvència amb qui va contactar l’empresa que va fer la reforma de l’establiment.

El grup Abel Solé s’encarregava de fer la reforma de l’hotel i em va contactar perquè buscava un muralista expert en treballs de gran format (…) Aquest és un mural amb molt color, i això és mèrit de la dissenyadora Anna Lorente, de la cadena H Top, que me’l passar perquè el reproduís.

En una entrevista a la ciutat, l’artista i muralista ha comentat que la tècnica és essencial per a l’èxit d’aquestes obres de gran format.

El més important en aquests murals és la proporció. Faria el mateix en un full DIN-A4: proporcionar el dibuix i després és qüestió de “pinta i colorea” (…) Hi ha diferents tècniques: es pot quadricular l’espai, agafar referències com les totxanes de la paret… És un procés que s’aprèn amb l’experiència, però és tot tècnica.

pioneres

Gertrude Belle Elion, bioquímica i farmacòloga nord-americana precursora de la immunoteràpia, és una de les protagonistes del mural de la Vall d’Hebron, obra de Mateo Lara.

Mateo Lara és l’autor del mural que Salut ha posat en una de les parets de l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona per humanitzar l’entorn del campus i donar visibilitat a les dones que han marcat un abans i un després en l’àmbit de les ciències de la salut.

El seu Instagram és un portfoli de les feines artístiques que ha realitzat per tot Catalunya, incloent la persiana de l’scape room Tao Massage de Calella. També ha rebut diversos encàrrecs del FC Barcelona per fer murals per als jugadors Ronald Araujo o Pedri González.

A continuació pots recuperar l’entrevista íntegra a Mateo Lara, el muralista que s’ha encarregat de la pintura de l’hotel Htop Olympic:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *