La Fundació social Marpi gestionarà el bar del Centre Cultural i Recreatiu de Pineda

La Fundació Privada Marpi ha signat un conveni de col·laboració amb el Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar pel qual gestionarà el bar del centre. La Fundació Marpi és una entitat de caire social que fomenta la integració social i laboral de persones amb algun tipus de discapacitat.

El president de la Fundació, Joaquim Burjons, i la responsable del projecte del bar, Sandra Pérez, han passat avui pel programa La Ciutat. Pérez ha explicat com va sorgir la idea de portar el bar del Centre Cultural i Recreatiu.

La vida diària dins de la fundació ens porta a buscar nous serveis i a buscar alternatives per poder buscar nous llocs de treball perquè aquestes persones puguin tenir el seu espai laboral també, com qualsevol altra persona. I a vegades ens porta a buscar nous àmbits, noves activitats, i va sorgir aquesta possibilitat de portar un bar, i si ens tirem a la piscina i comencem a gestionar aquesta activitat i oferir nous llocs de treball.

La responsable del projecte ha detallat com gestionaran el bar, posant de relleu que a més de la funció laboral, també es tindrà molt en compte la funció educativa.

Hi hauran tres equips per la gestió del bar i sempre hi ha un cambrer, que diem, que és el professional, que ha de tenir aquestes dues vessants: la part d’hostaleria però també aquesta part més educativa. Llavors hi haurà aquestes persones discapacitades o amb capacitats diferents que també estaran col·laborant amb aquesta activitat i entre ells s’anirà muntant i estem segurs de que podrà tirar endavant.

El president de la Fundació, Joaquim Burjons, ha explicat quina és la funció de la Fundació Marpi, incidint en què cal valorar a les persones per allò que poden fer.

Tots tenim capacitats. Ja no valorem a les persones per allò que no saben fer sinó per allò que poden fer i aquesta és la nostra situació. A partir d’aquí és com construïm tot el projecte, és a dir, Marpi té com a finalitat la integració social, laboral i personal de les persones discapacitades. Cadascú que tingui un lloc de treball o lloc de teràpia, perquè hi ha gent que per la seva discapacitat no pot accedir a un lloc de treball però que estigui atès.

Marpi té 57 persones contractades. Burjons ha destacat l’estabilitat que les entitats socials ofereixen a les persones que treballen amb ells.

Entitats com la nostra, i aquí podem citar el cas d’Aspronis de Blanes o la Fundació Maresme de Mataró, no només donem lloc de treball, sinó que donem estabilitat. La majoria de la plantilla, si no és perquè tenen un deteriorament, se’n van o passa alguna cosa molt estranya, la mantenim. No som una empresa d’aquelles que t’agafa un mes i després te’n vas, sinó que donem estabilitat. De les 57 persones contractades significa que hi ha 57 famílies de les quals moltes d’elles l’únic ingrés és aquest, perquè discapacitats hi ha de molts tipus, hi ha gent que és pare de família i nosaltres donem aquesta estabilitat. El retorn social que tenen entitats com Fundació Marpi tenen una estabilitat molt gran, nosaltres retornem pràcticament el 100×100 d’allò que es dóna.

Sandra Pérez ha indicat que el bar del Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar es posarà en marxa a partir del proper divendres 20 d’abril.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. JJordi Pou Navarro ha dit:

    de un petit bolet va néixer una escola i el taller que tingui continuïtat es el desijt

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.