Pendents de la decisió

FAÇANA MODERNISTA 20221028

En els pròxims dies, els propietaris de la casa d’estil modernista d’Església comunicaran a l’Ajuntament si tiren endavant amb els plans d’enderrocar-ne la façana o bé canvien d’opinió, i la conserven. Han demanat uns dies de reflexió després de la reunió mantinguda amb els partits polítics locals, en què se’ls va traslladar la voluntat que es mantingui atenent al seu valor patrimonial. Sigui com sigui, l’alcalde Marc Buch ha recalcat que estan actuar d’acord amb la legalitat.

L’alcalde ha explicat aquest matí a La Ciutat que es va informar als propietaris dels ajuts i subvencions públiques als que es podrien acollir en el cas que s’opti per conservar la façana. La condició és que la finca hauria d’estar inclosa en el catàleg d’edificis protegits del Pla General d’Urbanisme (POUM), pendent d’actualització. Marc Buch ha comentat que els amos van reconèixer que l’opció resulta “complexe”, especialment pel sobrecost que s’hauria d’assumir.

Es poden acollir a una línia de subvencions, sempre que la casa estigui catalogada. La propietat ens va demanar uns dies per reflexionar, tot i que ho veien complexe. No se’ns va dir un no rotund, i la setmana que ve se’ns comunicarà la decisió final.

Marc Buch ha comentat que els propietaris de la casa modernista són sensibles amb la petició per conservar la façana, que també han formulat des de l’Associació Amics del Patrimoni Històric, alertats per l’imminent enderrot, previst inicialment per dilluns 7 de novembre.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *