La gala benèfica “Para los valientes” recapta 2.960 euros per al projecte del SJD Pediatric Cancer Center

Es va celebrar anit al Teatre de la Sala Mozart, amb totes les localitats de platea plenes i amb un objectiu ben clar: donar una empenta més a la construcció del centre d’investigació i tractament d’oncologia infantil que promou la Fundació de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. El projecte va sumant a diari padrins de luxe, comptant des d’inici amb la col·laboració de Leo Messi i del Barça; però arreu del territori disposa d’ambaixadors que donen fe de la trascendència mèdica i assistencial que tindrà a nivell internacional. A Calella, hi ha dues famílies que fan d’enllaç entre la societat i els promotors de la campanya “Para los valientes”.

La gala benèfica ha estat iniciativa d’una d’elles, la família Bosch-Cuadrado. En concret, de Marta Cuadrado i Frederic Wort, tiets del petit pacient del Sant Joan de Déu, que van aconseguir reunir dalt l’escenari a un grup de músics i cantants, solidaris amb el projecte del SJD Pediatric Cancer Center. Entre ells, Mònica Green, Marian Barahona i Nikole Kollars.

En finalitzar la gala i havent tancat el recompte de la recaptació per venda d’entrades, Jordi Bosch, el pare del petit, posava de relleu el pas endavant que suposarà la creació d’aquest centre per a la curació del càncer infantil, considerat actualment com una malaltia rara. “Part de la recaptació global de la campanya anirà per la construcció de l’edifici, però es necessita la mateixa quantitat només per la màquina de radioterapia amb protons, de la qual només n’hi ha tres al món, i a Europa està a Alemanya”, comentava.

En aquesta mateixa línia, la mare del petit comentava que el projecte neix pensant en les pròximes generacions. “És una malaltia aleatòria contra la qual fa un any hi estem lluitant. Fa un any i mig ni ens ho esperàvem, ho sents a dir però potser no t’hi acabes implicant del tot; ara, quan et toca de prop veus que la solidaritat és primordial per tirar edavant”, deia Laura Cuadrado.

L’objectiu de la campanya Para los valientes que s’ha ideat per difondre el projecte del nou centre d’investigació i tractament del càncer infantil és recaptar 30 milions d’euros. Amb això, es podran aixecar les parets i posar-lo en marxa. L’adquisició de la màquina de radioterapia amb protons suposarà una inversió addicional d’uns altres 30 milions d’euros.

La coneixença amb les dues famílies de Calella que donen suport a la campanya –les famílies Bosch-Cuadrado i Junquera-Tejeda– ha desperat l’esperit col·laboratiu dels veïns i les entitats locals. A Sant Joan de Déu se n’han sorprès gratament. “Sorpresos per l’ànima de Calella, perquè a banda del festival també està en marxa la Megapanera, la Colla de Geganters i Grallers també s’hi han implicat…”, assenyalava Bosch.

La Megapanera de l’associació de comerciants Calella Centre Comercial continua creixent dia a dia amb les aportacions que fan els establiments de la ciutat per completar un gran lot de productes que se sortejarà per la Fira de Calella i l’Alt Maresme. Les butlletes es venen al preu de 5 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *