La Generalitat demana que Barcelona i Lleida passin aquest dijous a fase 3

fase 3

La Generalitat ha demanat que aquest dijous les regions sanitàries de l’àrea metropolitana de Barcelona i Lleida puguin passar també a fase 3. Ho va anunciar ahir el president de la Generalitat, Quim Torra, durant la reunió que va mantenir de presidents autonòmics. Aquest matí el Procicat ha aprovat que tot el país passi a fase 3, la decisió haurà de ser ratificada pel Ministeri de Sanitat. Divendres el ministre Salvador Illa ja va avançar que si algun territori ho demanava, estudiarien que pogués canviar de fase a mitja setmana.

Aquest pas a la fase 3 de les àrees de Barcelona i Lleida permetrien que tot el territori català estigués en la mateixa fase i poder recuperar la mobilitat entre les regions. El govern català considera que els resultats de les darreres setmanes avalen la decisió. El Procicat ha parovat la proposta del Departament de Salut per demanar que Barcelona i Lleida avancin de fase abans del cap de setmana, en concret aquest dijous. L’alcaldessa Ada Colau, qui volia que el canvi s’hagués fet aquest dilluns, ha celebrat que finalment el Govern català hagi decidit demanar-ho.

La gent no sap si està a fase 2 o fase 3 i les dades sanitàries són positives. Són equiparables a altres regions en fase 3. Per això nosaltres vam plantejar a la Generalitat que tenia sentit passar a la fase 3. I em va sorprendre ahir que el president Torra canviés d’opinió i ho celebro, perquè és una cosa de sentit comú.

En els dies vinents sabrem què passa amb Barcelona i Lleida però de moment aquests dos territoris continuen com estaven en fase 2.

Amb el pas de tot el país a la fase 3, la Generalitat vol acabar amb l’estat d’alarma i recuperar competències per regular la “nova normalitat”.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *