Mor l’escriptor i periodista maresmenc Manuel Cuyàs

El periodista mataroní Manuel Cuyàs ha mort aquesta matinada als 67 anys a conseqüència d’una leucèmia que ell mateix va anunciar que patia en un article al diari El Punt Avui. Nascut a Mataró el 28 d’agost del 1952 era llicenciat en Història de l’Art i havia estat gestor cultural i periodista. Ha escrit diversos llibres sobre Mataró i el Maresme i era molt conegut a tot Catalunya pel seu estil característic, plasmat a les columnes «Vuit i nous» que publicava diàriament a El Punt Avui.

Va començar a col·laborar per El Punt Avui l’any 1987 i va esdevenir director editorial de la divisió creada al Maresme l’any 95. Va ser biògraf de Jordi Pujol i ha col·laborat en la redacció dels tres volums de les memòries. L’any 2014 va publicar les memòries “El nét del pirata”; el 2015 el recull d’articles “Enamorats d’Audrey Hepburn” i “L’arròs de la terra. Dos juliols a l’illa de Menorca”, i el 2019 “Sota el barret” recull dels seus articles publicats en El Punt Avui. Part de la seva obra ha estat traduïda a l’alemany, l’anglès i al castellà.

En l’article “Pares, fills i Sant Jordi”, publicat el passat 24 d’abril a El Punt Avui, Cuyàs parlava de la malaltia que patia i explicava que el seu fill havia fet una donació de la seva medul·la òssia que estava previst que li implantessin a finals de maig. El darrer article de Cuyàs es va publicar el 15 de maig i portava per títol “Dissabte al barber”. En aquest article anunciava als seus lectors que havia arribat el moment de fer una “pausa llarga”.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *