La Generalitat preveu invertir 2 milions d’euros al Sant Jaume durant el 2022

Zona d’espera a l’àrea de consultes externes de l’hospital de Calella
Zona d’espera a l’àrea de consultes externes de l’hospital de Calella

El projecte pressupostari per al 2022 que aquesta setmana ha presentat el Govern de la Generalitat de Catalunya preveu destinar gairebé 28 milions d’euros d’inversió al Maresme, l’1,9% del total de la partida territorialitzada. D’aquests, a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva se li assignen directament 2,06 milions d’euros per dur a terme diverses actuacions de millora i renovació d’instal·lacions, equipaments o maquinària de l’hospital comarcal Sant Jaume de Calella. Estan programats perquè s’executin durant el pròxim exercici. Això dependrà de l’aprovació dels comptes que, hores d’ara, només tenen garantit el suport dels partits del Govern: Esquerra i Junts. La militància de la CUP ho decidirà aquest cap de setmana.

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha presentat els primers pressupostos postpandèmics assegurant que són “els més expansius de la història” –amb una despesa de 5.618 milions d’euros– i amb un fort increment de la despesa social, especialment en l’àmbit de la salut.

Quant a despesa corrent, a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva –que gestiona els hospitals de Calella i Blanes i l’atenció primària d’algunes poblacions de l’àmbit– se li assigna una partida de gairebé 127 milions d’euros per fer front als compromisos del concert amb el CatSalut.

En el capítol d’inversions, i segons consta en l’annex del document que es pot consultar al web del Departament d’Economia, la previsió és que es destinin 2,06 milions d’euros exclusivament a dur a terme actuacions de millora a l’hospital comarcal Sant Jaume de Calella. En les partides s’indica que els diners són per a edificis, maquinària, instal·lacions i utillatge, mobiliari i estris, i equips de procés de dades i telecomunicacions. Salut no ha precisat si els diners també serviran per començar a desplegar el projecte d’ampliació del centre hospitalari que ha de permetre fer un salt qualitatiu en l’atenció assistencial al territori. El compromís és fer créixer les actuals instal·lacions en 15.000 metres quadrats amb una inversió prevista de 36 milions d’euros, i deixar-ho enllestit el 2025. El conseller Josep Maria Argimón compareixerà aquest divendres a la tarda a la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya, on podria donar detalls de les inversions que preveu el departament.

El tràmit pressupostari

El Parlament de Catalunya ha iniciat la tramitació dels comptes del 2022 que ha presentat el Govern d’Esquerra i Junts, i els grups tenen fins el 22 de novembre per presentar-hi esmenes a la totalitat. La clau és el posicionament de la CUP, que fins ara ha estat el soci prioritari de l’executiu de Pere Aragonès. L’esquerra anticapitalista farà el debat intern per decidir si hi dona suport. En cas contrari, caldrà buscar alternatives perquè tirin endavant.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *