2.000 persones participaran en el campionat Mundial de Petanca a Santa Susanna

petanca 2

Santa Susanna es convertirà a partir de demà en la seu mundial de la petanca. El municipi acollirà del 12 al 21 de novembre el campionat del Món de Petanca on participaran més de 2.000 persones de 50 països del món. En una entrevista al programa La Ciutat, l’alcalde Joan Campolier, ha confirmat la voluntat de Santa Susanna per continuar apostant per certàmens esportius mundials que refermin la marca de turisme esportiu i aconsegueixen allargar la temporada turística.

Gairebé 6.000 persones es desplaçaran a Santa Susanna a partir de demà per participar o seguir el campionat Mundial de Petanca 2021 que se celebrarà fins al 22 de novembre en una gran carpa al costat d’on es fa el mercat setmanal. El campionat, que acaparà l’atenció dels amants d’aquest esport a tot el món, es podrà seguir en streaming a través de LaLigaSports i comptarà per primer cop amb tres categories: tripletes séniors masculines, tripletes séniors femenines i tripletes juvenils. N’ha donat tot els detalls en una entrevista a La Ciutat, Joan Campolier.

La petanca ara mateix mou molta gent. Un campionat del món aplega de cada país a la tripleta, que són quatre, a més d’aquest volum de gent també venen els acompanyats, sumat als aficionats que s’apropen fins a Santa Susanna per seguir-ho.

Santa Susanna compta amb una gran experiència en l’àmbit de l’organització de nombrosos esdeveniments esportius, com el Campionat Mundial de Fitness, que va arribar aplegar més de 3.000 atletes i va tenir un impacte d’1 milió d’euros pel municipi. Uns esdeveniments que, a més, Campolier ha assegurat els permeten tenir prop d’un 50% de l’oferta hotelera en funcionament fins a gairebé el mes de desembre.

Santa Susanna és un municipi amb moltes places hoteleres i la manera de treballar és buscant molts esdeveniments lligats a la nostra marca de turisme esportiu. Qualsevol oportunitat l’hem d’aprofitar perquè en baixa temporada el sector es pugui beneficiar i mantenir la planta hotelera oberta.

En aquest sentit, Campolier també ha reafirmat el seu compromís per aconseguir desestacionalitzar la temporada i que, almenys, la meitat de la planta hotelera, no hagi d’abaixar la persiana durant els mesos d’hivern.

Santa Susanna aposta pel trasllat de la via del tren

En un altre ordre de qüestions, Joan Campolier també s’ha referit a les declaracions que feia aquesta setmana el president del Consell Comarcal sobre el trasllat de la via del tren a l’interior. L’alcalde de Santa Susanna s’ha mostrat partidari i ha assegurat que seria un gran benefici per alliberar la façana marítima. De fet, Campolier ha recordat que fa molts anys ell va ser un dels impulsors d’una recollida de firmes per traslladar la via del tren del front marítim. Diu que ara cal tornar a repensar alternatives i vies de futur que permetin reconvertir les vies de tren en un circuit de bicicletes o en un passeig per a vianants.

Tampoc passaria res. Estudiar una alternativa de futur sempre és bo, amb un tren ràpid o una via alçada, no sé. Hem de buscar solucions que alliberin la façana marítima i veure si podem reconvertir les vies de tren en un passeig o circuit de bicicletes.

Per aconseguir-ho, Campolier ha apuntat que cal que tot el territori treballi plegat i sense divisions.

 Recupera l’entrevista al programa La Ciutat: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *