La Generalitat retirarà tota la simbologia franquista de Catalunya

Una de les plaques franquistes que hi havia als pisos de Sant Quirze, actualment retirades.

El Departament de Justícia impulsarà una llei integral que facultarà al govern per retirar la simbologia franquista dels carrers i places de Catalunya, anul·lar condecoracions i suprimir els noms de carrers en homenatge a persones vinculades amb les dictadures i els crims de lesa humanitat. L’Ajuntament de Calella ja ha retirat les tres plaques de simbologia franquista que hi havia a la ciutat, una decisió que va aprovar el Ple Municipal l’any 2016.

Segons el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, les tres plaques que hi havien a la ciutat eren de mosaic hidràulic rectangular i mostraven el símbol de la Central Nacional Sindicalista, el pic, l’espiga i la palma, i la numeració del bloc d’habitatges al que corresponen. Les plaques, que daten de l’any 1965, es trobaven situades damunt la porta d’entrada al bloc de pisos del carrer Sant Jaume, 175, al bloc de pisos de Sant Quirze.

En la seva primera compareixença davant la Comissió de Justícia al Parlament, la consellera de Justícia, Ester Capella, ha explicat que la nova llei també preveu la regulació del Memorial Democràtic i la creació d’una Comissió de la Veritat, que aclarirà i quantificarà els crims, i assistirà als familiars de les víctimes. La llei serà d’obligat compliment per als ajuntaments.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *