La gossera comarcal, al límit

El Centre d’Acollida d’Animals Domèstics del Maresme està al límit de la seva capacitat per l’augment del nombre de gossos amb problemes de conducta que hi ha a les instal·lacions i que requereixen una atenció especial. Ara mateix, acullen a un total de 133 gossos, i aquests, ja representen al voltant del 30% dels animals abandonats o perduts que cuiden. El nucli zoològic del CAAD Maresme té una capacitat d’uns 170 animals.

Jordi Caballero, gerent del centre que té encarregat el servei d’acollida d’animals abandonats de diverses poblacions del Maresme, entre elles Calella, ha alertat la situació de saturació de les instal·lacions després d’un continu d’arribades de gossos potencialment perillosos i amb problemes de conducta. Explica que per poder tenir-ne cura i que no facin mal a la resta d’animals, han d’estar sols en gàbies en què està previst acollir-hi fins a tres gossos.

Entre un 35 i un 40% d’aquests animals estan bloquejats, perquè formen part de processos judicials derivats de desnonaments i de decomisos en plantacions il·legals, on els gossos feien tasques de vigilància. Caballero indica que aquesta situació, sumat a la lentitud dels processos judicials, els ha portat a la saturació de les instal·lacions.

Durant el 2023 es van acollir més de 800 animals i que en els quatre primers mesos del que portem d’any, ja en porten 250. És per això que Caballero fa una crida a augmentar les adopcions.

El CAAD Maresme està obert a visites tots els dies de la setmana, els matins i tardes de dilluns a dissabte, i els diumenges i festius, només al matí. També fan difusió de les mascotes que estan en acollida a través del web i les xarxes socials, tot plegat amb l’objectiu de trobar-los una família que els adopti.

El Centre d’Atenció d’Animals de Companyia del Maresme està gestionat pel Consell Comarcal del Maresme i presta servei a 21 municipis: Alella, Argentona, Cabrera de Mar, Caldes d’Estrac, Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Montgat, Òrrius, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Teià, Tiana i Tordera. Actualment, el CAAD Maresme acull a 133 gossos i 35 gats i tan sols els hi queden disponibles 80 places.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *