La inauguració del nou Espai Jove es fa esperar

Vista de la planta baixa de l'Hostal Vell en una imatge d'arxiu

No hi ha nova data oficial per a la inauguració del nou Espai Jove que s’ha d’obrir a l’Hostal Vell, tot i que en principi s’havia anunciat per al mes de juny. Era el compromís de l’anterior Govern Municipal amb el plenari del Consell d’Adolescents, però problemes amb la connexió de diversos subministraments -elèctrics i telemàtics- ho han impedit, segons ha reconegut la regidora de Joventut en declaracions a Ràdio Calella TV.

Cindy Rando ha subratllat que el retard es deu a qüestions totalment alienes a la voluntat de l’Ajuntament de Calella i que afecten al conjunt de serveis que acollirà el nou Hostal Vell.

Els joves van decidir que havia de ser el juny i vam assumir el compromís amb el Consell d’Adolescents perquè sembla que era possible. Però finalment per qüestions alienes a l’Ajuntament, els serveis de subministrament encara no han arribat a temps, no hi ha les connexions de llum i telèfon i no s’ha pogut fer la inauguració. Probablement serà al setembre.

El nou Espai Jove entrarà en funcionament a la planta baixa del futur equipament municipal i, d’entrada, la idea és que obri totes les tardes, de dilluns a divendres. Amb tot, és una previsió flexible i que s’anirà adaptant a les necessitats del propi servei i de la demanda dels usuaris.

El col·lectiu disposarà d’una sala pròpia i tindrà accés a d’altres espais compartits.

Tindrem una sala molt polivalent perquè ens permeti adaptar-nos a les activitats que vagin sortint i que ens demanin els joves. Tindrem un mobiliari atractiu i amb el que se sentiran molt a gust. Tindrem un espai exclusiu per als joves, però també podran accedir a les sales d’ordinadors, i comptarem amb una terrassa pròpia que segur ens anirà molt bé a l’estiu.

En la presa de decisions sobre quines activitats es faran al nou espai hi tindrà molt de pes l’opinió dels joves i la dels seus representants al Consell d’Adolescents. Tindran l’acompanyament i assessorament d’una dinamitzadora, que aprofitarà l’estiu per informar a peu de carrer sobre l’oferta del servei. Els dilluns serà a la plaça de l’Església i els dijous, al carrer Església cantonada Matas i Rodés.

Els diu que volem que sigui un espai molt obert i en el qual hi partipin, que ens proposin activitats perquè se’l sentin seu.

A l’espera de disposar l’espai físic, des de la regidoria de Joventut s’ha programat un calendari d’activitats estiuenques, i gratuïtes, adreçats a tots els nois i noies de la ciutat. Dimarts 6 de juliol es farà un taller de cuina per aprendre a fer còctels sense alcohol i amb fruita fresca, el divendres 19 de juliol, una sortida al parc aquàtic Mar Aventura de Calella; el dimarts 23 de juliol, una sortida a l’Escape Room Futura; i el divendres 26 de juliol, una sortida al Paintball Duaka Aventures.

Les inscripcions s’han de fer a l’àrea de Joventut, trucant al telèfon 663 348 717 o bé enviant un correu electrònic a aj035.joventut@calella.cat. En la majoria dels casos, les places són limitades.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *