El festival ARTS d’Estiu convoca una beca per a grups emergents

Després de nou edicions i a punt d’iniciar una nova etapa al nou espai marítim, el festival ARTS d’Estiu Costa de Barcelona ha decidit fer de trampolí dels grups emergents donant-los l’oportunitat d’actuar a l’escenari del Village. I el millor rebrà una beca de 10.000 euros que podrà destinar, en part, a produir un disc, comprar material o tenir un local d’assaig. A més, farà de teloner d’un dels artistes que actuïn al festival del 2020. Aquesta és només una de les novetats que presenta una de les principals cites musicals i artístiques del país, que enguany estrena espai, escenari i amplia serveis complementaris.

El director artístic de l’ARTS d’Estiu, Xevi Gómez, s’ha mostrat especialment il·lusionat per l’impuls de la beca per a nous talents, en una entrevista al programa La Ciutat. Està dotada amb 10.000 euros, dels quals 3.000, i d’acord amb les Cases de la Música, podran decidir a què destinar-los.

Aquest grup que guanyi vagi creixent com a banda i un dels premis és que actuaran a l’escenari gran de l’Arts. I durant aquest any, que el premi de 7.000 euros en espècies tinguin assessorament tècnic, musical o de comunicació amb la gent del nostre equip. I hi haurà una part econòmica que servirà perquè la banda, amb l’assessorament de les Cases de la Música, decideixin com invertir-ho: en l’edició d’un disc, amb sales d’assaig…

Les bases del PremiARTS i la inscripció s’ha de fer a través de la web artsdestiu.com. Tots els grups seleccionats actuaran cada dia a l’escenari del Village al nou recinte de l’espai marítim, que tot just s’està començant a muntar.

Tindrà capacitat per a fins a 4.000 espectadors -un increment significatiu tenint en compte que el festival va néixer al teatre del CCR amb 200 localitats disponibles-, i un escenari de 180 graus.

L’espai el tenim ideat per actuar direcció Pineda o Santa Susanna. És un escenari 180 graus. Si és multitudinari el tirem direcció Santa Susanna, perquè tenim molts metres on podríem una platea amb capacitat per a 15.000 persones, per a grans concerts.

El director artístic de l’ARTS d’Estiu afronta amb il·lusió la nova etapa en la que entra el festival, considerant que s’ha trobat el millor espai per portar una programació que no té res a envejar a d’altres certamens nacionals. El de la Costa de Barcelona compta amb un pressupost que supera els 1,5 milions d’euros, dels quals només el 10% -ha dit Gómez- prové d’aportacions públiques. En aquest sentit, ha posat de relleu la confiança que els han fet grans empreses i corporacions i la que mantenen del teixit empresarial pinedenc.

Més facilitats per aparcar

La nova ubicació de l’ARTS d’Estiu, en uns terrenys a tocar de la platja entre els termes municipals de Pineda de Mar i Santa Susanna, permet ampliar de forma significativa la superfície destinada a l’aparcament dels espectadors. “Ens dona molta tranquil·litat”, ha reconegut Gómez.

God Save The Queen, èxit de vendes

La banda argentina de tribut a Queen ha pràcticament exhaurit les localitats disponibles per al concert que oferiran el diumenge 28 de juliol. També hi ha un bon ritme de venda d’entrades per a l’actuació d’El Pot Petit (6 d’agost), que juntament amb la contractació de Dàmaris Gelabert permeten reforçar la programació adreçada al públic infantil i familiar.

El festival arrencarà amb l’actuació de la cantautora Rozalén, el dissabte 27 de juliol. Prèviament, es farà una festa d’inauguració amb invitació.

Serà una festa d’inauguració amb el grup de música en directe Portobello i després comptarem amb la gent de Los 40 que sempre ens col·laboren i hi haurà l’Adrià Ortega.

Per l’escenari de l’espai marítim, aquest any hi passaran artistes de talla internacional com David Bisbal, Juan Magan o Luis Fonsi; Niña Pastori, Ana Belén, Melendi, Rosario i Diego El Cigala; i referents de l’escena musical catalana com Els Pets o Joan Dausà, que justament avui ha anunciat que després de l’estiu es retira temporalment per preparar el seu quart disc.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *