La justícia avala el toc de queda

El Parc Dalmau estarà tancat a partir de mitjanit per evitar aglomeracions, seguint les indicacions del Govern català
El Parc Dalmau estarà tancat a partir de mitjanit per evitar aglomeracions, seguint les indicacions del Govern català

Aquesta nit de divendres a dissabte, entrarà en vigor el confinament nocturn entre la una i les sis de la matinada, tal com ha confirmat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a través de Twitter. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha autoritzat les restriccions de mobilitat nocturna demanades pel Govern i que afectaran als municipis amb incidència superior a 400 casos per cada 100.000 habitants i als adjacents. Per ara, afecta 161 poblacions catalanes, entre elles Calella i totes les de la costa del Maresme i la Selva. La llista definitiva serà la que es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i s’anirà actualitzant setmanalment.

El TSJC considera que el confinament nocturn és adequat i proporcional perquè només comporta el confinament domiciliari durant cinc hores, en plena franja nocturna, en els municipis més grans i afectats per la incidència de la Covid.

La mesura recull importants excepcions. Per exemple, els desplaçaments d’urgència per assistència sanitària o anar a la farmàcia, anar o tornar de treballar, realitzar serveis essencials, recollida i cura de menors en cas de pares separats i la cura de mascotes i animals de companyia.

La llista de municipis afectats es revisarà cada set dies: en sortiran els que hagin baixat la incidència i hi entraran els que hagin arribat al llindar establert.

Els Mossos d’Esquadra i les policies locals seran les encarregades de fer complir el toc de queda, amb multes en cas d’incompliment que poden anar dels 300 als 6.000 euros, basant-se en el decret llei que es va aprovar l’agost passat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat