La Marxa de Torxes d’enguany tindrà doble animació musical

Marxa de Torxes, l'any passat

Demà dijous es farà la sisena Marxa de Torxes per la Independència, que sempre s’escau en la vigília de la Diada Nacional de Catalunya. La marxa seguirà el mateix patró que altres anys però enguany arriba amb dues novetats importants

A dos quarts de nou del vespre es farà la concentració de gent, torxes, estelades i senyeres a la Plaça de l’Ajuntament. La marxa arrencarà a les 9, i passaran com sempre per Església, Cervantes, i s’acabarà a la Plaça Catalunya.

Una de les novetats d’aquest any és que hi haurà dos grups d’animació en comptes d’un. Com sempre hi actuarà el grup de gralles de la colla de geganters de Calella, amb un repertori reivindicatiu especialment escollit per a l’ocasió. I la novetat és que aquest any s’hi afegeix la Big Band Balona, amb una quinzena de músics.

Xavier Ponsdomènech, portaveu de l’ANC-Calella x la Independència, ha explicat que l’objectiu de posar dos grups d’animació es fa perquè la corrua de gent cada any és més llarga i un sol grup no dóna a l’abast. “Vam veure que cada any erem més participació de gent i més moviment social als carrers de Calella amb les Torxes. L’any passat vam comptar més de 500 persones i més de 300 torxes. I creiem que calia animar-la una miqueta més perquè, al ser tan llarga, pels carrers estrets de Calella, els que anaven al mig o al final no sentien els grallers. D’aquesta manera, amb la Big Band Balona, si algú encara no els ha escoltat mai, els animo que vinguin a la Marxa de Torxes perquè val la pena“.

La segona novetat important fa referència a les torxes d’oli. Cada any l’entitat omplia a la Plaça de l’Ajuntament mateix, les torxes amb parafina. Però aquest any no serà així. Qui la tingui d’oli la pot anar a omplir al local de l’ANC els dies previs a la Marxa de Torxes. Si algú en porta una d’oli buida el dia de la marxa l’ANC li canviarà per una de nova, ja plena. En vendran també de les de cera. Ponsdomènech: “Dóna molta feina i el que fa és complicar-nos molt la sortida de la marxa de torxes. La gent que vulgui omplir les seves pot passar pel local aquests dos dies que resten, i allà tenim la parafina per omplir-les, o farem el canvi d’unes torxes per les altres al mateix moment a la plaça de l’Ajuntament“.

Xavier Ponsdomènech també ha aprofitat l’ocasió per tornar a demanar a la ciutadania que pengi estelades als balcons i finestres de Calella, ja que és molt fàcil comprar-ne de noves. “Fem una crida a tots els calellencs i calellenques perquè tornin a penjar les seves estelades. Si hi ha gent que la té malmesa que la canvii per una de nova. Al nostre local del C/ Ànimes número 50 tenim estelades a partir de 2 euros. Volem que es visualitzi un bany d’estelades a les balconades de Calella i creiem que és el moment, i el 27S, on tot comença, hem de fer pinya per la Independència“.

L’endemà, dia 11 de setembre, l’ANC Calella x la Independència participarà als actes institucionals de la Diada, i puntualment a les 2 del migdia arrencarà tota la flota de busos cap a Barcelona, amb l’objectiu d’omplir la Meridiana.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *