La Montnegre aclareix el perquè de la seva absència al Carpe Birrem

CARPE_BIRREM

Entre la varietat de cerveses artesanes que s’han pogut degustar aquest cap de Setmana Santa al Carpe Birrem no hi havia l’Ermitana, la primera elaboració de la cervesera fundada per tres altmaresmencs, dos d’ells veïns de Calella. La Montnegre es considera la cervesera local i expressa el seu malestar pel fet que s’anunciés la seva participació a la segona edició de la fira en els primers fulletons promocionals que es van editar i repartir. Pere Badalló ha aclarit a Ràdio Calella TV que des d’un bon principi van traslladar a l’organització -l’empresa 7 vetes- i també a l’Ajuntament de Calella la seva disconformitat quant al format plantejat.

Badalló exposa que la proposta de fira “en format de bar a l’aire lliure” limitava el tracte que les cerveseres poden establir amb el públic. En concret, l’organització alternava les tirades de cerveses artesanals, i cap de les elaboradores tenien un estand propi com sí s’havia contemplat en la primera edició. La Montnegre volia tenir-hi una presència més constant durant les tres jornades.

“Nosaltres volíem ser-hi de manera activa com a cervesera amb una petita carpa, evidentment pagant una inscripció com s’havia fet els altres anys, i poder així difondre el nostre projecte i explicar la nostra cervesa, i cap a on l’enfoquem perquè tenim una cervesa solidària amb la reconstrucció de l’ermita de Sant Andreu. La seva negativa va ser absoluta, ells van tirar pel dret i van posar el nostre logotip sense cap mena d’autorització”, ha exposat Pere Badalló.

Badalló lamenta les maneres de l’organització i la confusió creada per la informació recollida en els primers fulletons. Sobretot perquè assegura que van deixar clar des d’un principi com entenien ells que s’havia de concretar la seva participació al Carpe Birrem. Unes condicions que també eren conegudes per l’àrea de Fires de l’Ajuntament de Calella, que va mantenir-se’n al marge. Una actitud que des de La Montnegre es respecta però no comparteix.

“Van dir que era organitzada per una empresa privada i que decidia els tractes, que en això no s’hi posaven, però després saps que l’ajuntament ho coorganitza posant-hi hores de la brigada. Vam voler mostrar la nostra disconformitat a la regidora de Fires i, tot i que acceptem les decisions de l’equip de Govern, creiem que era un detall important que hi fos present l’única cervesera local”, ha declarat.

Des de la Montengre no es tanquen en banda de cara a futures participacions a la fira de la cervesa artesana, que segons fonts municipals ha estat visitada per més de 10.000 persones.

Compartir

Potser t'interessa

2 Respostes

 1. Jordi escrigué:

  Estimats La Montnegre. Ens hages agradat moltisim compartir l’esdeveniment amb vosaltres pero la nostra insistència també té un límit 😉 … Vàrem oferir-vos comprar barrils de la vostra cervesa, vindre a servir-la per interactuar amb els clients, un anunci gratuït en el fulletó del qual vàrem fer 5.000 impressions i presentar el vostre projecte en el Meet the Brewer… (Si m’ho invento corregiu-me si us plau)., davant les vostres constants negatives vam tirar endavant (com no) realitzant els Meet the Brewers amb les cerveses participants que durant aquelles dates tan complicades volien interactuar de bon grat amb els assistents a l’esdeveniment multitudinari… Cervesers com Agus Fabregat de Quer varen explicar alguns dels estils que elaboren, altres com Kike Enrique Hernández Martín de Cervesa HOPE van compartir la seva sabiduria cervesera amb tots els que ho volien, Anton Sabariego de cerveses L’Estupenda, tambe Andrés As Cervesa edemes dels tallers per elaborar Cervesa que va inpartir Pablo Vijande Majem de cerveses Mas Malta Cervecera S.L.u o la presentació del gran projecte Cercle Tancat Lo Vilot Cervesa.,,tot gratuït clar.
  Esperem que la proxima vegada entengeu la diferència entre Fira i Festival, aprecieu l’esforç dels altres i sigueu més participatius amb les iniciatives del sector que no pretenen res més que dinamitzar l’escena. Paraules d’un humil Cerveser!

 2. La Montnegre escrigué:

  Benvolguts Cerve Lab,

  Ens alegrem que finalment hi hagués tanta interacció entre aquests professionals i els assistents i que l’esdeveniment fos multitudinari, segur que ajuda a dinamitzar l’escena.

  No, no t’ho inventes; l’oferiment que finalment ens vau fer va ser més o menys aquest, i no està malament. Però com a cervesera local volíem tenir més presència en un festival organitzat al nostre poble i amb ajuda del nostre ajuntament, i això és el que expliquem a l’entrevista. Entenem la diferència entre una fira i un festival, però també tenim dret a defensar el que creiem, i quan ens van trucar de Ràdio Calella per preguntar per què no havíem participat al Carpe Birrem, simplement vam explicar com va havia anat (tampoc ens vam inventar res).

  De totes maneres, la nostra queixa principal va ser que ens vau posar al programa sense confirmació ni permís i amb informació errònia als primers 300 fulletons que vau repartir (després ho vau intentar arreglar amb una enganxina als 4700 restants, però tota la gent que va desenganxar-la potser es pensa que som de Badalona i que la nostra web és la de Catalanbrewery). Això és el que ens va empènyer a fer un comunicat per aclarir la confusió que vosaltres mateixos vau generar. I creieu-nos que si no hagués estat per això no haguéssim fet gens de soroll, ja que quan es negocia les dues parts tenen dret a demanar el que els interessa i a rebutjar el que no. No tenim cap ganes de menysprear l’esforç dels altres, de la mateixa manera que tampoc ens agrada que ens menysprein a nosaltres.

  Nosaltres també esperem que en un futur les coses vagin diferent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *