La Muntanyeta es dirà Complex Esportiu Tomàs Claramunt

El nom de Tomàs Claramunt quedarà lligat per sempre a l’esport de Calella. Dies després de la seva mort, el Govern Municipal ha anunciat que rebatejarà el complex esportiu de La Muntanyeta perquè recordi el qui va ser un dels fundadors i primer president del Club Atletisme Calella, persona clau en la construcció de les antigues pistes de Mar, promotor de l’esport entre els joves i qui va tenir l’honor de portar la torxa dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 quan va creuar Calella. Això només en la vessant esportiva, perquè de la seva trajectòria també en destaca la tasca que va fer en favor de les persones necessitades i la natura. La seva família ha rebut la notícia amb enorme gratitud. El seu fill Raül ha assegurat a Ràdio Calella TV que se sentiria molt honorat com a calellenc de soc-arrel.

El tinent d’Alcaldia d’Esport de l’Ajuntament de Calella, Marc Buch, ha posat de relleu la trajectòria de Tomàs Claramunt en favor de la comunitat, des de diferents àmbits.

En Tomàs ha estat una persona molt vinculada a Calella, a nivell social i esportiu. Va ser el primer president del Club Atletisme Calella i va donar impuls a les primeres pistes d’atletisme que es van construir a mar. A més, era coordinador de Mans Unides al Maresme i també va posar-se al capdavant de l’Associació de Propietaris del Montnegre per gestionar el patrimoni natural.

El Govern Municipal preveu fer efectiu el canvi de nom de forma imminent, després d’haver-ho comunicat a la família.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Raül Claramunt, el fill petit de Tomàs Claramunt, ha agraït el gest de l’Ajuntament de Calella amb el seu pare, qui ha assegurat que se sentiria la persona “més feliç del món”.

És un honor molt gran, el màxim reconeixement que se li podria concedir. Ens sentim honorats i afalagats per aquesta decisió, no tenim altres paraules més que d’agraïment. El meu pare se sentiria la persona més feliç del món, com a calellenc de soc-arrel. Que se li posi el nom a la instal·lació esportiva és com entregar-li el premi Nobel.

Raül Claramunt ha agraït també totes les mostres de condol que ha rebut la família per la mort del pare, aquesta setmana. Ha explicat que fins i tot se’ls han adreçat persones que no coneixien però a qui en Tomàs va deixar empremta.

Vaig rebre el missatge d’una persona dient-me: “Raül, no em coneixes però quan tenia 12 anys vaig començar a fer atletisme a partir que el teu pare ens recollís a l’Escola Pia perquè l’ajudessin a construir les pistes que es van fer al costat del cementiri. El teu pare transmetia valors de constància, d’esforç i de sacrifici que m’han acompanyat tota la meva vida”. Coses d’aquestes, són molt d’agrair.

La família va acomiadar dimarts a Tomàs Claramunt en una cerimònia que va tenir lloc a la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau plena a vessar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *