La PAH-Stop Desahucios Alt Maresme critica la reforma legal que permetrà els desnonaments exprés

Membres de la PAH-Stop Desahucios en una acció de protesta a Calella
Membres de la PAH-Stop Desahucios en una acció de protesta a Calella

Marta Afuera, la portaveu al territori del moviment que defensa el dret a l’habitatge i s’oposa a les execucions hipotecàries, ha opinat sobre la proposició que acaba d’aprovar la Comissió de Justícia del Congrés i que ara s’enviarà al Senat, on el PP hi té majoria. Els preocupa quina aplicació se’n farà, més que el contingut que s’hi recull.

Marta Afuera ha opinat en una entrevista a l’Info Migdia.

No dependrà del que diu la llei sinó de com s’apliqui. I això depèn dels jutges, que veiem en altres àmbits com prevariquen i no compleixen la llei en favor del capital perquè donen suport a les entitats bancàries. S’obre una porta que pot ser molt perillosa.

Una advertència que fa sobre una proposta que ha superat el primer tràmit per la seva aprovació amb els vots del PP, Ciutadans i el PNB, i del PDECat, que n’ha estat l’impulsor. El PSC finalment se n’ha desmarcat i ha acabat votant-hi en contra amb ERC i Podem.

El text preveu que els processos de desnonaments no s’allarguin més de dos mesos quan la propietat sigui de persones físiques –particulars– o entitats sense ànim de lucre. En queden fora les entitats financeres, promotors o fons voltor; que hauran de seguir la tramitació com fins ara.

Des de la PAH-Stop Desahucios lamenten que els partits no treballin per atacar el problema real i de fons que s’amaga davant d’aquests casos. Una emergència social que tindrà seqüeles en les pròximes generacions, ha dit Afuera.

A Catalunya hi ha entre 1 i 2 desnonaments diaris de persones que no poden pagar la hipoteca o el lloguer. La gent finalment s’ha de buscar un sostre on viure, i com s’aconsegueix això si no hi ha opcions dins la legalitat: ocupant un habitatge. No s’afronta la problemàtica real que és la falta enorme d’habitatge públic i assequible. És una vergonya que el PDECat endureixi les condicions per criminalitzar les persones que no tenen accés a un habitatge.

La portaveu del moviment a l’Alt Maresme nega que la reforma que avala els desnonaments exprés busqui afavorir els petits propietaris.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat