L’esport adaptat català es dóna cita a Calella

Font: esportadaptat.cat

Els IX Jocs Catalans de l’Esport Adaptat es celebraran aquest cap de setmana a Calella. Hi haurà quatre nuclis de competició que acolliran les competicions que organitza la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física, amb el suport de l’Ajuntament de Calella. A més, hi haurà activitats de promoció de l’esport adaptat obertes a tothom.

La designació de Calella com a Vila Europea de l’Esport i l’experiència d’haver acollit els Specials Olympics, l’any 2014, ha estat dos factors determinants per a l’elecció de la ciutat com a seu dels IX Jocs Catalans de l’Esport Adaptat.

És una iniciativa de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física que concentra en un cap de setmana la majoria dels Campionats de Catalunya d’Esport Adaptat.

“Som una federació multiesportiva i el nostre objectiu és fer la festa grossa de l’esport i agrupar les competicions en un cap de setmana i en una mateixa localitat, per així donar a conèixer el món de l’esport adaptat. Una de les característiques és la itinerància de la competició, a l’estil dels Jocs Olímpics”, ha explicat el director tècnic de la federació, Edgar Fernández, en declaracions al programa Bon dia de Ràdio Calella.

Els Jocs Catalans es disputaran en instal·lacions municipals –Zona Esportiva de la Muntanyeta, Pavelló Municipal d’Esports del Parc Dalmau, Piscina Municipal– i en una privada, el Pàdel Calella. Hi haurà set disciplines en competició, entre les quals una que entra de nou en el programa. “Hi haurà partits de bàsquet en cadira de rodes, hoquei en cadira de rodes elèctrica, natació, voleibol terra, rugbi en cadira de rodes, ball esportiu, juntament amb el CNC farem una exhibició de sincronitzada, i la novetat serà el primer campionat de Catalunya de pàdel”, ha detallat Fernàndez.

Durant el cap de setmana, la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física muntarà als exteriors del Pavelló del Parc Dalmau una zona d’activitats de promoció de l’esport adaptat. Allà, per exemple, es podrà viure l’experiència de moure’s en una cadira de rodes.

Des de l’organització s’anima a tots els calellencs a assistir als partits i a les exhibicions programades. La cita esportiva s’ha complementat, aquests darrers dies, amb xerrades i visites a escoles de la ciutat per fer-hi accions de sensibilització.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.