La parròquia de Calella no reobrirà fins la setmana que ve

Els llocs de culte poden reobrir a partir d’avui per tornar a oficiar misses i celebracions religioses. Es podrà fer seguint unes mesures de seguretat molt estrictes. Només es podrà ocupar un terç de l’aforament i la a xifra màxima de participants en l’espai haurà d’estar escrita a un lloc visible. Dins de l’espai, els participants hauran de mantenir una distància d’un mínim d’un metre. Malgrat que la fase 1 permet la reobertura, a Calella aquesta setmana només s’obrirà el cancell de la porta principal per visitar la sala de les espelmes. L’obertura total de l’església seria dilluns vinent i les misses tampoc no es començaran a oficiar fins a la setmana que ve.

Seguint les indicacions del Bisbat de Girona, Mossèn Cinto Busquet ha detallat que fins a la setmana vinent no es reprendrà l’activitat litúrgica a la parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau. 

Ho farem de manera progressiva, avui ja podríem obrir, però ens ha semblat que no cal precipitar-nos. Retornarem al culte amb presència de poble a partir de la setmana que ve, farem la primera missa el cap de setmana del 30-31 de maig com ha detallat el bisbat de Girona. El que tenim obert és el cancell perquè la gent pugui veure l’església des de fora. 

Els fidels hauran d’esperar el cap de setmana del 30 de maig per poder tornar a assistir a una missa presencialment. Aquest cap de setmana Mossèn Cinto Busquet tornarà a oficiar la missa online a través de Ràdio Calella TV.

Per a la tornada de l’activitat litúrgica presencial, el BOE recomana l’ús de màscares de protecció i la desinfecció de l’espai abans de la cerimònia religiosa i, en el cas dels objectes que es toquen amb major freqüència, també durant la cerimònia. També recomana que la sortida i l’entrada dels espais es faci de manera ordenada.
La fase 1 també permet celebrar les vetlles sempre que tinguin un aforament màxim de 15 persones en espais a l’aire lliure o de deu en espais tancats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *