La Parròquia de Calella valora treure la corona decorativa de l’altar

Recreació gràfica de les tres opcions que valora la parròquia sobre la corona d'espines de l'altar

S’estudien possibles canvis a l’interior del temple amb l’objectiu d’alleugerir l’espai de l’altar i facilitar la visió de la paret del presbiteri, on s’hi fan projeccions durant les celebracions litúrgiques. Està en qüestió l’element ornamental que representa la corona d’espines. Es va col·locar penjada del sostre fa gairebé 40 anys per iniciativa de l’aleshores rector de Calella, Mossèn Joan Mollerusa. El responsable actual de la parròquia, Cinto Busquet, ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia que es valoren tres possibilitats: mantenir-la com fins ara, alleugerir-la o prescindir-ne totalment. El resultat de cadascuna d’aquestes opcions es pot veure al portal web de la parròquia. La decisió es prendrà al setembre.

Mossèn Cinto Busquet ha dit que hi ha diversos motius que sumen a l’hora d’haver decidit plantejar la possible supressió de la corona de l’altar: provoca distraccions durant les litúrgies, impedeix el correcte visionat de les projeccions al presbiteri, però també per qüestions d’ordre artístic i estètic.

Ja en l’últim consell parroquial, abans de l’estiu, vam parlar d’aquesta possibilitat a proposta del responsable del patrimoni, el professor Guillem Torné, qui defensa que la corona no lliga amb l’espai. Més ara, quan tenim aquesta funcionalitat en les celebracions. Hem obert el debat per escoltar totes les opinions i decidir amb consens al setembre què fem.

Però entre mantenir-la com fins ara i treure-la hi ha una solució intermèdia que passa per alleugerir l’estructura i la densitat de la pròpia corona. A la web de la parròquia hi ha penjades les imatges que recreen quina seria l’aparença final de l’espai central de l’església parroquial en cadascuna de les tres opcions que ara mateix hi ha sobre la taula.

Hi ha les tres fotos: tal com està ara, si alleugeríssim la que hi ha ara, i treure-ho del tot. Convidem a tothom a entrar a la pàgina web, també les tenim penjades a la cartellera. Volem la opinió de tothom, perquè l’església és de tot el poble, de qui hi ve cada diumenge o qui ho fa de tant en tant.

La decisió es prendrà el pròxim mes de setembre i haurà de tenir el vist-i-plau de la comissió de Patrimoni del Bisbat de Girona. Es va col·locar durant el rectorat de Mossèn Josep Mollerussa, autor de les reformes que es van fer farà 40 anys a l’església. Ell va traslladar l’altar del fons del presbiteri al centre del temple.

 

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista a mossèn Cinto Busquet a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *