La pinedenca Neus Pociello, nova directora de l’Institut Català de les Dones

Foto Ràdio Pineda

El Govern ha nomenat a la pinedenca Neus Pociello directora executiva l’Institut Català de les Dones, organisme que impulsa i coordina polítiques públiques per a la igualtat efectiva de dones i homes i contra les violències masclistes. En aquesta legislatura, estarà adscrit al departament d’Igualtat i Feminismes que encapçala la consellera Tània Verge. Pociello, diplomada en Dietètica i Nutrició per la Universitat de Navarra, arriba a l’Institut amb la convicció de treballar per la transformació feminista del país i apostar per un govern amb una mirada de gènere interseccional que garanteixi el dret de totes les persones.

Pociello, en una entrevista al programa La Ciutat ha explicat que engega la nova etapa agraïda per la confiança de la consellera Tània Verge i amb la voluntat de treballar pel canvi en clau femenina. Diu que vol un país més lliure, de plenes oportunitats, amb una mirada en perspectiva de gènere.

Volem un país que sigui més lliures i que sigui més just de plenes oportunitats. Ens cal introduir una mirada femenina no només des del nostre departament, sinó a tots els departaments per arribar a millorar la qualitat de vida de totes les persones.

Pociello també ha reconegut que arriba al càrrec en un moment complicat i on en el darrer any s’ha assassinat a 28 dones en mans de les seves parelles o exparelles. Ha afirmat que el sistema no funciona. Diu que el primer pas és “comprendre que la violència masclista és estructural” i que caldrà treballar des de l’administració, però també des de molts àmbits per canviar la base de fons.

El sistema no està funcionant, tenim aquesta realitat. La violència masclista és un fenomen estructural, no és personal. És una qüestió estructural, és a dir, des de la mateixa cultura, educació, la publicitat, mitjans de comunicació… Hi ha un sistema que està perpetuant aquestes violències.

També ha reconegut que el sistema de protecció a les víctimes està fallant i que cal una formació especialitzada sobretot en l’àmbit judicial. És per això que ha dit que la nova direcció de l’Institut de les Dones es compromet a treballar i garantir la màxima protecció per a totes les víctimes.

Recupera l’entrevista al programa La Ciutat:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *