Els ciutadans de Calella també rebran l’any nou amb la tradicional roba interior vermella

Arriba el Cap d’Any i amb ell les típiques tradicions per rebre l’any de la millor manera possible. Una d’elles és la de portar roba interior vermella durant l’última nit de l’any, i per rebre el nou any. Aquest fet, diuen, atrau la bona sort i la salut, i els calellencs i calellenques volen rebre el primer dia de l’any amb la millor de les sorts.

Dolors Muñoz, propietària de la corseteria Dolores de Calella, ja té la seva botiga plena de peces de roba interior vermella, perquè tots els ciutadans del municipi puguin rebre l’any amb una de les tradicions de Cap d’Any més conegudes, portar els calçotets o les calces de color vermell. Segons reconeix, els calellencs i calellenques, també són supersticiosos amb el fet de portar aquests tipus de peça.

Sí, i tant, i que no falti mai. Cada any repetim amb la tradició de posar-se alguna cosa vermella i cada any hi ha models diferents per això mateix. A més, són reincidents, cada any ens tornem a veure.

Però d’on prové aquesta tradició? Segons la propietària de la cotilleria, el color vermell és un color molt viu i s’utilitzava per contrarestar els colors foscos de l’hivern i s’ha anat estenent fins als nostres temps. A més, sempre s’ha dit que porta bona sort.

Això és una tradició de fa molts anys. A l’hivern tots és molt fosc i hi ha colors molt apagats i el vermell s’associa a la sang, a l’amor i a la passió i el fet de canviar d’any amb alguna peça vermella atrau la bona sort i la salut. Per això és tradició posar-se alguna cosa vermella.

Tot i que cada any la tradició ha anat variant, per exemple hi ha qui diu que la roba interior te l’han de regalar, o que cada any ha de ser nova, la base sempre ha estat la mateixa, portar calces i calçotets de color vermell per donar la benvinguda a l’any i començar amb la millor de les sorts.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *