La Plataforma d’Afectats per l’1 d’octubre es coordinarà amb altres entitats de defensa dels drets i les llibertats

Representants de les entitats i plataformes signants del manifest contra les vulneracions de drets de l'1 d'octubre

Els veïns de Calella, Sant Cebrià i Sant Iscle de Vallalta que van patir les càrregues policials durant la jornada del referèndum han signat el manifest conjunt que diferents entitats i associacions han elaborat per treballar, de forma coordinada, pels drets i les llibertats. S’integraran en una plataforma unitària que tindrà la missió d’oferir suport a les persones afectades pels fets de l’1 d’octubre, i amb la clara voluntat que prosperin les denúncies que van presentar i que el jutjat d’instrucció número 7 d’Arenys de Mar ha agrupat en una única causa.

Josep Grima, un dels ferits de la càrrega policial de la nit de l’1 d’octubre a l’Hotel Vila i portaveu de la plataforma, ha explicat quin és l’objectiu del manifest i l’acord que diverses entitats i associacions van subscriure en la trobada celebrada al Palau Robert, a Barcelona.

Ens comprometem a seguir treballant d’una manera conjunta i coordinada, efectiva, perquè totes les persones que senten que els seus drets s’estan vulnerant, que tothom que s’hagi vist afectat per l’1 d’octubre, sàpiguen que existim i que estem per ajudar-los. El que volem no es un benefici personal, sinó en favor dels drets civils i polítics de tots.

A més de la defensa dels afectats, la plataforma unitària que ara s’ha creat també inclou en el manifest la denúncia sobre la vulneració de drets que pateixen els líders dels procés, en presó preventiva des de fa més d’un any. Un altre dels objectius és seguir internacionalitzant el conflicte.

Hi havia entitats de defensa d’afectats, jurídiques i de drets, d’altres que treballen per internacionalitzar els fets de l’1 d’octubre.

El portaveu de la Plataforma d’Afectats per l’1 d’octubre ha explicat en quin punt es troben les denúncies presentades pels ferits de Calella, Sant Cebrià i Sant Iscle de Vallalta. Recordem que van presentar recurs a la decisió del jutjat d’instrucció número 7 d’Arenys de Mar d’agrupar-les en una única causa. Ells mantenen que cadascuna d’elles té una idiosincràsia particular.

Fa pocs dies vam anar a signar la nostra procuradora, que és necessari per tirar endavant el recurs. Ho presentem perquè ajunten totes les denúncies de Calella, Sant Iscle i Sant Cebrià; i això fa que constituïm la plataforma. Era molt important per a nosaltres anar tots junts. Un cert nombre de persones estem treballant perquè tingui continuïtat la causa i no es quedi, ni tan sols, en què va passar.

En l’entrevista a Ràdio Calella TV, Josep Grima ha reclamat a l’administració estatal i les autoritats policials que no posin traves i facilitin la identificació dels agents autors de les càrregues de l’1 d’octubre a les tres poblacions altmaresmenques.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *