La plataforma demana un debat públic per confrontar les propostes sobre el jaciment del Roser

La Plataforma per la preservació de la vil·la romana de Calella suspèn el projecte de conservació i museïtzació que tirarà endavant el Govern Municipal amb el vistiplau del Departament de Cultura. Segons el portaveu del moviment, Joan Juhé, la proposta que s’ha donat a conèixer aquest dimarts s’articula en base a l’edificació prevista i no a la inversa, com és el seu objectiu. I per poder explicar-lo i que la ciutadania conegui la seva alternativa, ha llançat públicament la petició perquè s’organitzi un “cara a cara” d’idees.

El portaveu de la plataforma ha indicat que el projecte de conservació i museïtzació que s’ha donat a conèixer aquesta setmana té “llums i obres” i que resulta necessari obrir un espai de discussió i de confrontació de propostes. Entre la que anomenen “oficialista”, i que per cert té el vistiplau del Departament de Cultura de la Generalitat, i la seva: ells plantegen que la conservació es pugui fer a cobert però alliberant el jaciment de qualsevol edificació aliena.

Considerem que hi ha una línia divisòria a partir de a què se li dona prioritat. El projecte “oficialista” està pensat a partir de la construcció i, a partir d’aquí, adaptar la descoberta de les troballes. Això mereix un suspens. Nosaltres proposem un projecte el màxim divers possible a partir de les ruïnes, i llavors plantejar-nos què fem al conjunt del jaciment.

Joan Juhé ha explicat que els membres de la plataforma continuaran treballant de la mà d’experts per donar forma a la seva proposta i arribar a bastir un projecte que pugui ser confrontat amb el que ha presentat el Govern Municipal.

Ha anunciat que estan organitzant un acte reivindicatiu per al pròxim diumenge 4 de juliol.

Estem preparant un acte reivindicatiu i cultural, que és el que pensem que s’ha de fer en aquests espais. Hi haurà una lectura de poesia amb el Perejaume i d’altres amics, si ens donen el permís hi haurà una cercavila fins al jaciment (…) Aquesta és l’activitat que no es podrà fer allà, perquè estarem sota un pàrquing on hi circularan cotxes. No sé, potser hi posen un sistema d’insonorització.

El portaveu de la Plataforma per la dignificació de la vil·la romana de Calella ha lamentat que només Calella en Comú i la CUP els segueixin donant suport.

A continuació podeu recuperar la intervenció de Joan Juhé durant la tertúlia del programa La Ciutat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *