La plataforma presenta al·legacions davant el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya

obres aldi

La Plataforma per la dignificació de la vil·la romana de Calella continua amb els seus esforços per aconseguir aturar les obres de construcció del nou supermercat fins que no es reformuli el projecte de preservació i edificació, presentat per l’Ajuntament i amb el vistiplau de Cultura. Ara ho han fet presentant al·legacions davant del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) perquè revisi el visat del projecte bàsic i executiu de construcció de l’Aldi. Reiteren que el projecte conté nombroses mancances i irregularitats que s’estan passant per alt i per això demanen la revisió del redactat. Tot plegat ho explicaran demà (17h) en una xerrada informativa a Can Salom.

Exposen que, un cop analitzat el projecte i comptant amb assessorament tècnic de diversos arquitectes i experts, observen deficiències en la redacció del contingut, i que aquestes possibles irregularitats “poden suposar que l’edificació destrueixi parcialment elements del jaciment i acabi afectant la seva integritat”. Joan Juhé és el portaveu de la Plataforma per la dignificació de la Vil·la romana de Calella.

En el projecte que presenta l’Aldi no hi ha cap referència que això està protegit per BCIL. A més, manquen tots els annexos, sobretot l’anàlisi estructural, de com s’aguantarà un edifici de 6 pisos sobre les ruïnes. Això no hi és en el projecte que a nosaltres ens ha arribat.

És per això que ara han presentat al·legacions davant el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. El moviment ciutadà vol que revisin el visat aprovat, que s’estudiïn les irregularitats i que es declarin unes mesures cautelars, i si s’escau, que s’aturin les obres.

Aquest projecte ja visat, i per tant executable, és el mateix del 2020. Totes les fermeses fetes sobre que s’havien fet d’intentar respectar el jaciment són falses. A partir d’aquí és quan fem les al·legacions davant el Col·legi d’Arquitectes, on demanen que es revisi el visat, perquè amb el visat ja es pot construir, que s’estudiï les irregularitats i que es declarin unes mesures cautelars per evitar mals majors.

Presentant aquestes al·legacions, la plataforma cerca ara la revisió del COAC sobre els dubtes i les possibles irregularitats que han observat. Per tot plegat, Juhé reitera que mantindran la seva oposició al projecte de l’Ajuntament mentre hi hagi alguna possibilitat d’aturar la construcció.

Som conscients que això, tal com està, poc recorregut tindrem. Però per la relació d’amistat que hem encetat amb el jaciment nosaltres estarem al seu costat, com aquell que diu, fins a la mort. I vull remarcar que aquest projecte és un projecte fet a mida per l’Aldi, perquè la primera raó per la qual es fa la modificació urbanística és per Aldi.

Per explicar tot plegat, la plataforma ha preparat per demà una xerrada informativa oberta a tothom a les 17 h a Can Salom.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat