Ramon Pedemonte és el nou president de l’Agrupació Sardanista de Calella

Així ho va decidir ahir l’assemblea de l’entitat, que confia en el veterà sardanista per encapçalar el projecte els propers dos anys. El seu projecte inclou portar millors cobles a Calella, tant a les ballades com als concerts. A més, fa un balanç “rodó” dels números de la Capitalitat de la Sardana.

Ramon Pedemonte ha acceptat el repte amb la condició que sigui només per un parell d’anys. Afirma que al 2018 plegarà, i no acceptarà cap altre càrrec. Ara porta 39 anys que està a l’entitat i dóna dos anys de marge perquè les noves incorporacions agafin el rimte de l’entitat.

Pedemonte s’ha presentat a l’elecció com a únic candidat animat per al resta de companys de junta. Per no deixar l’entitat sense patró ha agafat les regnes i el seu principal objectiu és mantenir viva l’activitat sardanista a la ciutat i anar treballant el relleu.

Entre els principals projectes de la Junta que encapçala Ramon Pedemonte hi ha el de fer encara més atractives les ballades de sardanes d’estiu al passeig de mar amb millors cobles. Pedemonte: “És mèrit d’en Carles Tarridas, que ha agafat la responsabilitat de la secretaria, i ell s’ha cuidat de llogar les cobles. I ha llogat cobles de més categoria però els ha fet baixar el preu. No sé com s’ho ha fet. Jo això ho havia tractat durant anys i costava molt que les cobles baixessin el preu, però ell ha aconseguit que s’adaptin. Tindrem a la Ciutat de Girona, la Sant Jordi, la Jovenívola de Sabadell, la Principal de Cassà, la Mediterrània, que són de més categories de les que venien fins ara. No vull dir que les que venien fins ara fossin dolentes, però aquestes tenen més categoria“.

Pedemonte també ha explicat que una altra proposta que està treballant la Junta és que el concert de Nadal no el faci cada any la mateixa cobla. “El concert de Nadal d’aquest any va ser diferent perquè hi havia la Principal de la Bisbal i la cobla Capital de la Sardana que es va formar aquí Calella. Per l’any que ve vam acordar que hi havia d’haver una rotació de cobles, que no pot ser sempre la mateixa. I l’any que ve segurament -tampoc ho puc assegurar perquè els tractes els fa en Carles Tarridas que és el secretari- hi haurà Els Montgrins. I llavors anirem alternant cada any una de diferent per no acostumar sempre la mateixa cobla. Perquè agafant sempre la mateixa cobla és un handicap perquè les cobles s’hi ajeuen, dient-ho clar“.

Ramon Pedemonte ha explicat que a l’assemblea també es van presentar els comptes de l’entitat del 2015, que s’han tancat amb un romanent positiu d’un centenar d’euros, amb un balanç econòmic similar al d’anys anteriors, ja que l’activitat de la Capitalitat de la Sardana anava amb una comptabilitat a part.

En aquest cas, Pedemonte ha explicat que el balanç entre les despeses de factures i els ingressos en subvencions de la Capitalitat han fet cau i net, i s’han pagat tots els actes. Una cosa que encara no poden dir les anteriors capitalitats, Barcelona i Arenys de Munt. “Amb totes les subvencions que han vingut i les factures que hem hagut de pagar gairebé estem a zero. La cosa ha sortit més que bé. Jo puc dir que l’any passat, quan vam ser aquí Capital de la Sardana, al dinar que vam fer a l’Hotel Bernat II, el tresorer de la Capitalitat de Barcelona em va dir que estaven endeutats fins dalt de tot, i que no sabien com fer-ho per pagar. Nosaltres hem competit amb Barcelona i per ara sembla que la cosa ha sortit rodona“.

Pedemonte feia uns mesos que exercia el càrrec de president en funcions, després de la mort de Josep Riera, que havia dirigit l’entitat als darrers anys.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *