La platges de Calella, al nivell màxim de qualitat de l’aigua de bany

La platja Gran, la platja de Garbí i Les Roques han entrat un estiu més al programa de vigilància i control de les aigües que realitza l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per prevenir la salut dels banyistes. A partir de l’1 de juny s’hi realitzaran analítiques periòdiques per avaluar els indicadors de contaminació fecal, i els resultats estaran disponibles per a l’usuari a través de l’app Platgescat.

El litoral calellenc ha estat tradicionalment una de les zones costaneres del país controlades per l’ACA des que va iniciar les anàlisis de qualitat, i els resultats sempre són altament òptims. Així ho ha indicat la tècnica del Departament de Control i Qualitat de les Aigües Costaneres, Maria José Corrales:les tres platges de Calella tenen una qualitat excel·lent. Es classifica anualment la qualitat i aquí, en més de 10 anys, han aconseguit el màxim”.

La posada en funcionament de l’estació depuradora d’aigües residuals ha contribuït a aquests bons resultats, pel fet d’abocar els residus a molta distància de la costa. Amb tot, des de l’ACA s’exposa que això no evita que hi puguin haver episodis puntuals de contaminació: “es poden registrar episodis puntuals de contaminació quan plou, perquè les depuradores no donen abast i sobreeixen els pluvials desembocant a mar les restes que hi ha al carrer, rius o rieres. Hi poden haver sòlids flotants a les aigües, però quan no hi ha pluja està perfecte”.

Tant la qualitat de l’aigua, com l’estat o la temperatura de la mar, la possible presència de meduses al bot de l’aigua, o els serveis de cadascuna de les platges analitzades per l’ACA és la informació que es troba disponible a l’app PlatgesCat. S’activitarà amb l’inici de la temporada i també té una versió en línia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *