Noves gestions per omplir d’activitat els locals comercials de l’edifici Parkinsol

La primera tinent d’Alcaldia i responsable de Gestió Patrimonial de l’Ajuntament de Calella, Núria Parella, ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia que s’han celebrat diverses reunions amb els propietaris dels locals que ocupen la planta baixa de l’edifici Parkinsol amb l’objectiu de dinamitzar-los a nivell comercial. Ocupen una superfície total de 3.400 metres quadrats, dividits en una cinquantena de locals, la majoria dels quals no tenen activitat. La ubicació estratègica de l’edifici, al peu de la carretera N-II, ben connectat amb l’autopista i a prop de bosses d’aparcament, el converteixen en un espai poc aprofitat però amb gran potencial. En base a això, s’ha iniciat un pla de treball amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Parella ha explicat que aquesta acció forma part de les línies apuntades pel Pla operatiu d’atracció econòmica Eix Sant Jaume que es va començar a treballar l’any 2016 amb una primera diagnosi de les característiques i funcionalitats dels locals del Parkinsol.

Es va fer un inventari exhaustiu dels locals buits, estudiant si s’havien de renovar, si eren de lloguer o de propietat, etc; i a partir d’això es van extreure unes conclusions que ara s’han presentat als propietaris (…) Una de les possibilitats és reagrupar locals per aconseguir-ne de més grans perquè, segons l’activitat, les dimensions petites no són interessants per a futurs inversors.

Una altra de les possibilitats apuntades, ha explicat Parella, seria el de fomentar la instal·lació d’una determinada activitat comercial i convertir el Parkinsol en un centre de referència del sector.

Parella ha explicat que la setmana passada es van presentar les conclusions de la diagnosi al propietaris i que ara s’ha iniciat una fase de treball més individualitzada per conèixer-ne els interessos i objectius. En base a això, s’establirà el full de ruta a seguir.

La predisposició més bona és que ja vinguin a les reunions, però veiem que és un projecte que s’ha de fer mica en mica i ha de posar d’acord a molta gent. Amb aquests treballarem, però no forçarem a ningú. Volem saber la voluntat de cadascú per tirar cap a un cantó o altre.

Parella ha explicat que el pla de l’Eix Sant Jaume aborda qüestions com la millora del paisatge urbà -per exemple amb la decoració de les parets de la plaça del Mercat- com també econòmiques. Per la carretera N-II, en sentit Girona, hi circulen una mitjana diària de 3.529 vehicles.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Núria Parella. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *