[AMPLIACIÓ] La Platja de Garbí revalida la bandera blava de qualitat mediambiental

Imatge d'arxiu

Calella tonarà a hissar aquest estiu una bandera blava al seu litoral. Segons avança l’agència de notícies EFE, serà novament al tram més occidental, a tocar del paratge natural que dibuixen Les Roques i el Capaspre, on s’hi acredita el bon estat de conservació de la platja i dels serveis que s’hi presten. Des del 2015, la bandera blava només oneja a la Platja de Garbí.

Calella ha rebut una temporada més el premi esperat de la bandera blava per a la Platja de Garbí. El distintiu acredita la qualitat ambiental de l’aigua de bany, que el tram del litoral ofereix bona informació als usuaris i promou l’educació ambiental, i valora aspectes vinculats a la seguretat i als serveis que s’hi presten.

El tinent d’Alcaldia de Serveis Públics i responsable del litoral, Albert Torrent, s’ha mostrat satisfet pel premi perquè reconeix l’esforç fet per dotar el litoral calellenc dels màxims serveis de qualitat. “Estavem convençuts que la tornariem a tenir perquè estem mantenint tots els serveis. A més, és un reconeixement important perquè acredita el compliments d’uns requisits internacionals que poden identificar tots els usuaris que ens visiten”, ha assenyalat.

La Platja de Garbí, juntament amb la cala de Les Roques, són les úniques de tot el litoral calellenc on no s’hi permet l’aparcament de vehicles a tocar de la sorra. Un fet que ha vingut penalitzant directament Platja Gran, que l’any 2015 va perdre el distintiu internacional que havia lluït des del 2006. Amb tot, des del Govern Municipal ni es plantegen prescindindir d’una bossa d’aparcament molt important per a Calella. “Hem intentar tenir la bandera blava a la Platja Gran durant dos anys, però aquest ja hem desistit perquè ens van deixar clar que no ens la donaríen mentre hi hagi cotxes aparcats, encara que s’hi prestin els mateixos serveis. I sempre hem considerat que val més perdre la bandera que 300 places per a cotxes”, ha dit.

A Espanya, les banderes blaves es tramiten a través de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor. Amb 579 platges, 100 ports esportius i 5 embarcacions turístiques sostenibles, que lluiran aquest any el distintiu, Espanya torna a liderar el rànquing mundial de banderes blaves.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *