La presentació de “Pluja fina del Raval”, l’antologia poètica de Maria Cardona, clausura l’any dedicat a la poetessa calellenca

El Casal l’Amistat ha acollit aquest divendres la presentació de l’antologia poètica de Maria Cardona com a cloenda de l’Any Maria Cardona. Aquest va començar el març del 2022 i enguany ha commemorat el centenari del seu naixement i el cinquantenari de la seva mort amb l’objectiu d’enaltir la figura de la poetessa calellenca nascuda al carrer Raval.

L’antologia, que porta per títol “Pluja fina del Raval” i que ja es pot comprar a les llibreries calellenques per 15 euros, és una recopilació poètica de les obres més significatives i algunes d’inèdites de Maria Cardona realitzat pel president d’Amics de la Poesia de Calella, Josep Miracle. El recull, que compta amb el pròleg del filòsof i escriptor calellenc Josep M. Terricabras, es divideix en quatre parts: “la primera part consta d’una selecció dels millors poemes de les seves obres ja publicades; una segona part, amb una vintena de poemes inèdits que es descobriran per primera vegada; la tercera part del llibre, una vintena de composicions, són una representació dels seus poemes premiats; i l’última, una selecció de nou poemes que permeten veure com la seva llum s’anava apagant, al final de la seva vida“. Així ho explica el president d’Amics de la Poesia, qui ha valorat satisfactòriament aquest any de commemoració.

Estem immensament satisfets amb la resposta que hem rebut. En primer lloc, des de l’Ajuntament, que s’ha bolcat sempre amb nosaltres i ha estat al nostre costat per tot el que ens fes falta, i després de les moltes entitats d’aquí Calella que també s’han bolcat en dedicar-li alguns dels seus actes més carismàtics. El cúmul de tot és altament positiu i d’agrair a la ciutat que s’ha bolcat per commemorar l’Any Maria Cardona”.

El balanç de l’alcalde de Calella, Marc Buch, sobre els actes que s’han celebrat durant l’Any Maria Cardona també ha estat positiu.

El balanç que en fem és positiu. Han estat uns quants actes al llarg d’aquest 2022 i avui, que ja som al 2023, fem aquest colofó final que és la presentació d’aquesta antologia poètica i és un acte en què hem posat en valor la paraula, el valor de la paraula, i sobretot d’aquesta calellenca tan il·lustre com va ser Maria Cardona. (…) Estem contents perquè en tots els actes que s’han celebrat hi havia força gent. Moltes persones que fins i tot la recordaven.”

Maria Rosa Cardona, neboda de la il·lustre poetessa calellenca, ha declarat als micròfons de RCT que la família està molt “satisfeta i orgullosa” i que no s’esperava “gaudir ni veure aquesta immensitat que s’ha fet”. A més, ha valorat i agraït a totes les entitats i persones que han participat i s’han bolcat en els diferents homenatges.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *