La pressió hospitalària de pacients Covid es manté alta al Sant Jaume

La mitjana d’edat dels pacients ingressats a l’Hospital de Calella per positiu per coronavirus és de 66 anys, lleugerament per sobre de la dada que es tenia a l’inici de la cinquena onada. La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha notificat que té 28 llits ocupats amb pacients Covid, amb molt moviment d’entrades i sortides en els últims quatre dies. S’han registrat 14 ingressos i 12 altes. A més, ha reportat 3 defuncions més per la malaltia. Donada l’evolució de la pandèmia, l’organisme sanitari ha restringit les visites a les plantes no-Covid i ja no permet els acompanyants a les consultes externes. A més, des de la setmana passada, s’han anat desprogramant les intervencions quirúrgiques no urgents que requereixen hospitalització.

Al conjunt dels centres de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva hi ha 23 professionals en aïllament. Com a conseqüència d’això, s’estan reorganitzant els equips de l’atenció ambulatòria i les consultes externes que comporten l’ajornament d’algunes cites.

Per tot plegat, nova crida a no abaixar la guàrdia i ser estrictes i curosos en el seguiment de les mesures de seguretat que són essencials per frenar la transmissió de la malaltia. Sobretot, reduir les interaccions socials, portar la mascareta tant en interiors com en exteriors si no es pot mantenir la distància de seguretat, rentat de mans freqüent, distància i ventilació dels espais.

Indicadors epidemiològics locals

Frena la velocitat de propagació de l’epidèmia a Calella. L’Rt ha baixat fins el 0,77 i se situa ara en fase de contenció. És l’únic indicador que apunta cap a una millora de la situació. La incidència acumulada per cada 100.000 habitants continua disparada en els 1.389,69 punts i el risc de rebrot, també per sobre dels mil punts.

Segons el BIOCOMSC, en els últims set dies, a Calella s’han diagnosticat 127 nous positius amb prova de detecció PCR o test d’antígens. L’acumulat de dues setmanes eleva la xifra en els 282 casos.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.