Conferència “Una aproximació a la civilització xinesa vista a través dels guerrers de Xi’an”

Avui, a dos quarts de 7, al Casal l’Amistat, es celebrarà la conferència: “Una aproximació a la civilització xinesa vista a través dels guerrers de Xi’an”.

Els guerrers de Xi’an formaven l’exèrcit de terracota de Qin Xi Huang, el primer emperador de la Gran Xina.

Dolors Folch, professora del departament d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra, explicarà la història d’aquesta singular armada, així com la de l’emperador Qin Shi Huang, que creia en la vida després de la mort i que pretenia que el seu exèrcit de més de 8.000 figures el protegís per continuar amb ell les seves conquestes en el més enllà.

Segons Dolors Folch, una de les qüestions que més fascina és tot allò que envola a la tomba de qui va ser el primer emperador que va unificar la Xina l’any 221 abans de Crist. A més, segons Folch, tothom té al cap la imatge dels guerrers de Xi’an. Tot i això, el que més impressiona és veure «in situ» tots els soldats.

La UNESCO va declarar als guerrers de Xi’an Patrimoni de la Humanitat el 1987 i el 2010 els responsables de l’excavació van rebre el Premi Príncep d’Astúries de les Ciències Socials per la seva tasca.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *