La regidora d’Igualtat de Calella exigeix una reforma del Codi Penal

concentració cas manada

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Calella, amb el recolzament del consistori, reclama una reforma del Codi Penal en la que les violacions siguin considerades violència física. L’Ajuntament de Calella rebutja la sentència de l’anomenat cas «La Manada», que ha condemnat a cinc joves sevillans a nou anys de presó per un delicte d’abús sexual a una noia de 18 anys durant els Sanfermines del 2016.

Ahir la regidora d’Igualtat va fer la lectura d’un manifest en què denuncia la caràcter patriarcal de la Justícia espanyola i exigeix una reforma del Codi Penal perquè s’elimini el tipus de l’abús sexual.

En una entrevista a l’Info Migdia, Cindy Rando, ha afirmat que la sentència deixa a la dona indefensa.

Pensem que aquesta sentència deixa una porta oberta a que, esperem que no torni a passar mai, però la dona queda indefensa davant d’aquestes situacions, davant d’aquesta barbàrie, i no pot ser, no pot seguir així. Jo vull anar a casa sense tenir por de que algú em pugui assaltar al carrer, i com jo, qualsevol dona. Llavors, entenc que aquesta sentència fa molt de mal a la societat i perjudica a les dones.

Una cinquantena de persones, majoritàriament dones, es van concentrar ahir a la plaça de l’Ajuntament de Calella per mostrar el seu rebuig a la sentència. La regidora d’Igualtat s’ha mostrat sorpresa positivament per la reacció d’indignació de la ciutadania.

Em va sorprendre de forma molt positiva , perquè torna a demostrar que la societat està unida davant d’aquests fets que malauradament estem vivint, que aquesta sentència fa molt de mal i, per tant, les dones ens hem d’unir, les dones i tota la societat en general, sense fer distincions. Vaig estar de veritat sorpresa de que tothom sortís al carrer a manifestar el nostre rebuig i a intentar que la gent obri els ulls i ens adonem o els alts mandataris se n’adonin que s’ha de canviar el Codi Penal i adaptar-lo a la realitat, perquè no pot ser que avui en dia en una violació es digui que no hi ha violència física.

Els fets van ocórrer quan es van conèixer en una plaça la nit del 7 de juliol. La noia va dir que volia marxar a dormir al cotxe i els cinc joves es van oferir a acompanyar-la. En el trajecte, va ser violada en grup en un portal, tot i que la sentència no ho considera violació perquè els condemnats no van exercir cap violència física. Tant la Fiscalia com la defensa han anunciat que recorreran la sentència.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a la regidora d’Igualtat, Cindy Rando.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat