La Romeria es cancel·la però uns 300 calellencs hi pujaran el cap de setmana de Tots Sants

Mossèn Cinto Busquet en un dels actes de la Romeria a Montserrat (arxiu)

La tradició de passar la diada de Tots Sants a Montserrat no es perdrà, malgrat la pandèmia. La comissió de la Romeria que organitza la Parròquia de Calella va decidir suspendre el desplaçament i l’estada a la muntanya santa, i de tots els actes de germanor que s’hi celebren, per les restriccions de reunió i les mesures de seguretat. Però uns 300 calellencs i calellenques hi seran igualment, aprofitant que Montserrat havia mantingut la reserva de cel·les i apartaments dels edificis.

Maria Pilar Navarro, de la comissió de la Romeria, ha explicat aquest matí al programa La Ciutat, que els romers calellencs s’han entossudit a mantenir la tradició de ser a Montserrat per Tots Sants. Els demana precaució i responsabilitat, i avança que mossèn Cinto Busquet també hi pujarà i conduirà una estona de pregària.

Malgrat el coronavirus, la gent vol pujar a Montserrat. Recordem que han de ser molt cautelosos i més de sis persones no poden estar juntes, les normes són les mateixes (…) El mossèn hi serà divendres i dissabte per trobar-se amb la gent de Calella. El dissabte, de cinc a sis de la tarda, farà una estona de pregària pels morts del coronavirus, per la pau…

Tots els romers de Calella hauran de pujar-hi en vehicle privat o agafant el transport públic. Reconeix Navarro que el que més els preocupava, i el que els ha fet decidir suspendre la Romeria, era el risc de contagi a l’autocar.

No ens atrevim a fer Romeria, tenir la responsabilitat de pujar gairebé 500 persones en autocar. El viatge és d’una hora i mitja i si no tothom porta ben posada la mascareta es pot produir una contaminació, i no ho volem. A més, acostuma a venir la gent gran que no pot viatjar amb cotxe.

La Romeria de Calella a Montserrat ha confirmat la reserva de les cel·les de cara a l’edició del 2021, esperant haver superat la pandèmia i poder recuperar espais de normalitat que permetin celebrar els actes de germanor que reuneixen els calellencs a la muntanya santa. Com ara la castanyada, l’entranyable trobada amb el Pare Abat i la missa conventual dedicada a la gent de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *