La Sala d’Exposicions de la Cooperativa rep el nom de Josep Costa i Valls

Des d’aquest mes de gener la Sala d’Exposicions de la Cooperativa l’Amistat té nom nou. I és que l’entitat ha decidit anomenar-la Sala Josep Costa i Valls, en homenatge a un soci molt vinculat a la Cooperativa i que traspassava l’octubre del 2021. Josep Costa i Valls va ser fins a l’any passat vicepresident de la junta rectora i durant molts anys va ser l’encarregat de gestionar la sala d’exposicions, entre altres càrrecs que va desenvolupar dins la cooperativa.

Joan Pagès, president de la Cooperativa, ha exposat que aquest nomenament és l‘homenatge de tots els socis de l’entitat a una gran persona que va dedicar gran part del seu temps a la Cooperativa i al seu correcte funcionament. Va formar part de la junta rectora durant 21 anys i era qui portava la gestió d’una sala que, ara, rep el seu nom.

En Josep Costa va formar part de les diferents juntes rectores durant 21 anys. El seu càrrec, a part de ser vicepresident, ell s’encarregava del lloguer de la sala. Hem considerat que com a homenatge i recordatori a la seva memòria, posar el seu nom en aquesta sala que fins ara no tenia un nom propi. Un gest que hem decidit entre tots els socis i que és molt maco.

El nou nomenament de la Sala d’Exposicions ha estat una de les primeres decisions que ha pres la nova junta rectora de la Cooperativa l’Amistat. El seu flamant president, Joan Pagès, assegura que es tracta d’una candidatura continuista, amb poques noves incorporacions i amb la sortida destacada del fins ara president, Josep Gibert.

Es van presentar les mateixes persones, més dues noves incorporacions. L’assemblea va donar el vistiplau i a mi em van postular per president. És una junta molt continuista. El gran canvi és que el fins ara president, en Josep Gibert, després de cinc anys, amb tota lògica, ha decidit no continuar.

Pagès admet que la nova junta tindrà un perfil totalment continuista i estarà formada per 8 persones que durant els pròxims 5 anys encapçalaran la direcció de la cooperativa. A Pagès l’acompanyen Enric Vives com a vicepresident; Josep Oliva, com a secretari; Josep Puig com a tresorer; i Pilar Llacuna, Quirze Estragué, Mònica Pascual i Joan Bantí com a vocals.

Ara, Pagès assegura que entoma el repte amb molta il·lusió i agraït per la confiança de tots els socis. Això si, reconeix el vertigen que pot produir posar-se al capdavant d’una Cooperativa amb més de 700 associats.

Em sento molt honorat, comporta una gran responsabilitat. Tenia molt de neguit, és un càrrec important, és una societat amb molts socis. Però tinc un gran suport de la gent del meu entorn i cadascú té una funció concreta. Farem un gran treball d’equip i això em dona molta confiança.

La Cooperativa l’Amistat de Calella va néixer l’any 1905 fruit de la necessitat d’una colla de treballadors (pescadors, agricultors i del tèxtil) amb la finalitat de poder obtenir aliments bàsics per a les seves famílies. L’entitat ha passat per moments difícils, però més de cents anys després, compta amb 700 socis i ha sabut tirar endavant amb el treball de diverses generacions.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *