La Sala Mozart en obres, escenari dels Gaudí

PREMI GAUDÍ PÚBLIC

La gala dels Premis Gaudí va sortir per un moment del MNAC per donar a conèixer el premi especial del públic. L’Acadèmia del Cinema Català va tornar a confiar en la sala centenària de Calella per anunciar la pel·lícula preferida dels espectadors, que va recaure en “Mediterráneo”, d’Albert Barrena, sobre la historia real de l’ong Open Arms i el drama dels refugiats. El calellenc Juli Fàbregas i l’actriu Vicenta N’Dongo van ser els encarregats d’obrir el sobre.

premi gaudí 2Se’ls va veure a l’interior de la sala de cinema calellenca, que ara es troba en procés de reforma i s’ha buidat per complet. No hi ha butaques a platea però sí una bastida. I és que recordem que a la Sala Mozart s’hi instal·larà un nou sistema de climatització que obliga, alhora, a reforçar el cel ras. Una actuació que els dos presentadors van subratllar que garanteix la continuïtat de la Sala Mozart com a espai de projecció de cinema.

Mediterráneo, la millor pel·lícula de l’any segons el públic, aborda la crisi humanitària dels refugiats que arriben a la costa d’Europa en pastera i explica el naixement de l’ong Proactiva Open Arms a partir del primer viatge que el seu fundador, l’activista Òscar Camps, va fer a la ciutat grega de Lesbos.

Està dirigida per Marcel Barrena i protagonitzada per Eduard Fernández i Dani Rovira, que interpreten els dos socorristes de Badalona que el 2015 van decidir actuar impactats per la imatge del nen ofegat a les aigües del Mediterrani. Anna Castillo, Àlex Monner i Sergi López completen el repartiment. En el seu discurs d’agraïment, el director de Mediterráneo va dedicar el premi a totes les persones que van ajudar-los en el rodatge.

Sis dies corrents i Libertad es van coronar com les pel·lícules més premiades a la catorzena edició dels Premis Gaudí, en una gala que confirma el pes del cinema dirigit per dones i que va viure un clam unànime contra la invasió d’Ucraïna per part de les tropes russes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *