La climatització de la Sala Mozart, en tràmit

Nova inversió prevista a la Sala Mozart per continuar amb el condicionament de l’equipament cultural. S’ha fet l’aprovació inicial del projecte de la nova climatització, que farà també necessària la rehabilitació del cel ras i de la coberta del local annex que dona al carrer Sant Pere, on s’ubicarà tota la maquinària. S’estima que els treballs tindran una durada de tres mesos i seran incompatibles amb l’activitat dins la sala.

El tinent d’Alcaldia de Gestió Patrimonial, Josep Gibert, ha donat detalls de l’actuació que es farà a la Sala Mozart, amb una inversió de 350.000 euros a càrrec del pressupost municipal. Es resoldrà una de les principals deficiències que té l’equipament, amb l’objectiu de garantir el confort del públic i dels professionals de les companyies que hi passen. S’instal·larà un nou sistema de climatització per substituir els equips existents, totalment obsolets, que s’integraran al cel ras, que també es rehabilitarà i reforçarà. Els nous aparells incorporen tecnologia de renovació de l’aire.

Totes les canalitzacions hauran d’anar al sostre nou perquè es pugui distribuir bé la climatització del local i també la renovació d’aire amb recuperació d’alta eficiència, que és el que exigeixen les normatives. Hi eren abans del Covid, i ara s’ha evidenciat que són necessàries.

La intervenció es farà atenent als resultats de l’estudi sobre l’acústica de la sala. S’implementaran als punts on es treballi, deixant per més endavant el tractament que s’haurà de fer a les parets interiors.

Es tindrà en compte l’acústica de la sala perquè s’ha fet un estudi que s’ha incorporat al projecte. Ara, aprofitem que es rehabilita el fals sostre per segellar-lo; però res més, de moment. En el futur, haurem de fer una actuació a les parets.

El pressupost destinat a l’obra donarà per instal·lar un sistema de guies que millorarà la il·luminació de l’escenari.

En principi no estava previst però hem pogut afegir la instal·lació d’unes guies de llums que permet moure’ls en funció de l’espectacle. Els tècnics ens ho havien demanat.

El termini d’execució previst és de tres mesos, durant els quals no es podrà dur a terme la normal activitat cultural dins la sala. És per això que des de Gestió Patrimonial, i en coordinació amb l’àrea de Cultura, s’està valorant quin és el millor moment per iniciar les obres amb l’objectiu d’una mínima interferència en la programació prevista.

Hem de mirar què ens convé culturalment parlant. És una obra que durarà 3 mesos i ens hem d’assegurar que s’hagin de canviar quantes menys coses millor, segurament alguna modificació haurem de fer. Ens portarà a passades les festes de Nadal.

El projecte de nova climatització i rehabilitació del cel ras de la Sala Mozart està tramitant-se. Se n’ha fet l’aprovació inicial, pendent de la definitiva, per després licitar i adjudicar les obres.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *