La senyalització per a persones amb discapacitats, nou encàrrec pel Consell dels Infants

Aquesta tarda s’ha constituït el Consell dels Infants de Calella del 2017-2018. Els nens i nenes de 5è de primària han rebut el diploma i la samarreta que els acredita com a nous consellers i han rebut, de part de l’alcaldessa, els encàrrecs que hauran de treballar durant aquest any.

Tots ells comencen amb molta il·lusió i moltes ganes de treballar per la resta de nens i per la ciutat.

“Jo vull ajudar Calella i espero que el projecte ens surti molt bé”

“Jo espero que Calella sigui una vila millor i fer activitats per Calella i ajudar al poble”

“Jo vull ajudar als infants a fer-ho tot”

“Espero que els infants tinguin una vida millor”

“Jo vull que Calella escolti una mica més les propostes dels nens”

Aquest any, l’encàrrec més important dels consellers és el de crear un projecte per a adaptar la senyalització per a persones amb alguna discapacitat. També hauran d’aprofundir en els drets dels infants i ensenyar als seus companys tot el que aprenguin. Ho ha explicat la primera tinent d’Alcaldia i responsable d’Educació, Núria Parella.

“Ells tenen tres encàrrecs. Un és seguir treballant drets i deures dels infants, que l’any passat ells ja ho van fer i ho van entendre molt bé, però com que hi ha nous consellers ho han de seguir treballant. Donar a conèixer el que aprenguin amb tots els nens de Calella; de fet, com que tots són nens de les escoles, a les mateixes aules ja expliquen el que aprenen. I el tercer és aquest projecte de senyalítica per persones que tenen alguna discapacitat. Com ho veuen amb els seus ulls per ser més pràctic per tothom que tingui alguna problemàtica a l’hora de comunicar-se o desplaçar-se, ells com ho veuen perquè sigui més fàcil”

L’anterior consell va treballar els drets dels infants i va portar a terme un projecte que la tinent d’Alcaldia ha valorat molt positivament: dissenyar l’espai de la Ludoteca que es va muntar per la passada Fira de Calella i l’Alt Maresme.

“Nosaltres l’hem valorat molt positivament. Sabeu que la Ludoteca era una mica repetitiva da any i tot i que tenia èxit, hem pogut comprovar que amb les aportacions dels nens la ludoteca aquest any ha funcionat més bé que mai. A més a més, els nens tenen un tarannà que pensen en tothom i hi havia activitats per l’edat dels consellers però també van mirar que pintessin cares pels seus germans petits o que hi haguessin jocs de taula gegants per poder jugar amb els seus pares. Per tant, jo crec que ha sigut una Ludoteca molt ben acollida i que ha sigut per tots els públics, però pensada a partir dels nens”

De fet, el bon funcionament d’aquest òrgan participatiu ha fet plantejar a l’Ajuntament la creació d’un consell d’adolescents.

“S’està pensant en un futur de fer un consell d’adolescents, d’edats de secundària, és una cosa que s’està treballant”

A l’acte de constitució del nou Consell hi han assistit l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, la tinent d’Alcaldia responsable d’Educació, Núria Parella, el regidor de Participació, Marc Buch, el regidor de Política d’Habitatge, Josep Torres, i els regidors de l’oposició, Cristina Gómez, Jan Catà i Sebastián Tejada.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *